Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σίμος Κεδίκογλου : «Το ΤΕΙ Χαλκίδας έπρεπε να μείνει»


«Είναι ζήτημα ζωής και μελλοντικής  ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή»


Θέμα ζωής  και μελλοντικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Χαλκίδας  χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου τη διατήρηση των Σχολών του ΤΕΙ Χαλκίδας, διαβεβαιώνοντας, ότι είχε άμεσα ενημερωθεί ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να καταλάβει, ότι ο αρχικός σχεδιασμός  ήταν λάθος.

Απαντώντας σε ερώτηση  σχετικά με σχόλια που αφορούν σε παρεμβάσεις του επεσήμανε, ότι οι ενέργειές του δεν ήταν κάτω από τους προβολείς,  καθώς ο θεσμικός του ρόλος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν του επιτρέπει να κάνει δηλώσεις ως βουλευτής, ωστόσο, είχε εμπλακεί εξαρχής στην υπόθεση προκειμένου να υπάρξει σωστή ενημέρωση και να διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει. Άλλωστε, όπως είπε, η ενασχόλησή του με την πολιτική εξαρχής είχε ως στόχο και ζητούμενο να μπορέσει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον τόπο του, δυνατότητα η οποία του δίνεται και από τη θέση που κατέχει.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου  Κεδίκογλου στο ραδιόφωνο KOSMOS FM 100 και στην δημοσιογράφο Έφη Ντίνη.

ΝΤΙΝΗ : Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής έχουμε τον  Υπουργό. Καλή σας ημέρα κ. Κεδίκογλου .

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Καλημέρα, καλημέρα και στους ακροατές μας.

ΝΤΙΝΗ: Καλώς ήρθατε στην παρέα μας. Να πούμε ότι ήταν μία δύσκολη μέρα χθες για την Εύβοια. Υπήρξε η συνάντηση που αφορά στο θέμα του ΤΕΙ Ψαχνών.  Οι προσπάθειες που έγιναν όλο αυτό τον καιρό και από διάφορους φορείς και εκ των έσω από τη δική σας πλευρά.  Θέλω λίγο να μου πείτε μετά τη συνάντηση και την ενημέρωση που είχατε εσείς   ποιά είναι τελικά η έκβαση της χθεσινής συνάντησης και αν μπορούμε να ελπίζουμε, ότι ουσιαστικά παραμένει το ΤΕΙ στη Χαλκίδα και γιατί όχι αν γίνεται και το επίκεντρο το κεντρικό ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: κα Ντίνη δεν ήμουν στη χθεσινή συνάντηση, γιατί όπως ξέρετε  στο Μέγαρο Μαξίμου είχαμε αλλεπάλληλες υπουργικές συσκέψεις, αλλά είχα εξαρχής εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, είναι θέμα ζωής για την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Χαλκίδας, καταλαβαίνετε ότι λόγω του θεσμικού μου ρόλου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις και διακηρύξεις σαν απλός βουλευτής. Οπότε οι ενέργειές μου δεν ήταν κάτω από τους προβολείς . θέλω να είστε σίγουροι ότι έχει υπάρξει όλη η ενημέρωση του Υπουργού Παιδείας , που χρειαζόταν  για να καταλάβει  πόσο λάθος ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Ήδη εξ’ όσον γνωρίζω δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις στη χθεσινή σύσκεψη  δεν υπάρχει  περίπτωση να φύγει η σχολή από εμάς  και όπως είπατε καταλήγει  ο Υπουργός και  στο λογικό συμπέρασμα,  ότι δεν μπορεί παρά να είναι έδρα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας η Χαλκίδα. Όσο και αν δεν έχει ξαναγίνει να έχει την περιφερειακή έδρα η Χαλκίδα στη Στερεά Ελλάδα σε οποιοδήποτε τομέα, γιατί από τη δεκαετία του 1990 έχει γίνει μία άδικη κατανομή και εννοώ άδικη υπό την έννοια , ότι ένας μικρότερος Νομός και πιο απομακρυσμένος στο βορειότερο άκρο της Περιφέρειας πήρε την έδρα, ενώ η πολυπληθέστερη Εύβοια και η Χαλκίδα που βρίσκεται πιο κοντά στους περισσότερους Νομούς δεν είχε αυτή την τύχη.

ΝΤΙΝΗ: να πούμε ότι υπήρχε και ένα δημοσίευμα στο Βηματοδότη  όπου σας έφερε σε κουβέντα που γινόταν ανάμεσα σε εσάς και στον κ. Αρβανιτόπουλο και δίπλα ήταν ο κ. Σαμαράς ζητήσατε πριν από  τη συνάντηση τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας για να παραμείνει το ΤΕΙ Χαλκίδας και μπροστά στον πρωθυπουργό της χώρας ο κ. Αρβανιτόπουλος σας το υποσχέθηκε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κοιτάξτε,  είναι λίγο περίεργο, αλλά…

ΝΤΙΝΗ: Έχει μία ουσία

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Έχει ουσία και να ξέρετε ότι έχει ενημερωθεί για όλο το ζήτημα και ο πρωθυπουργός που έχει δώσεις τις σχετικές οδηγίες.  Είναι θέμα ότι καμιά φορά κεντρικά δίνεται λάθος πληροφόρηση, δίνεται λάθος εντύπωση και έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα ένα λάθος σχεδιασμό.

ΝΤΙΝΗ: Είχαν όμως αφεθεί οι ελπίδες πάνω σε εσάς από τους τοπικούς φορείς και το γνωρίζετε πολύ καλά,  διότι από τη στιγμή που είσαστε και το δεξί χέρι του πρωθυπουργού αντιλαμβάνεστε ότι υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις και θα ήταν άδικο αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό για το ΤΕΙ Χαλκίδας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ανεξάρτητα από εμένα το ΤΕΙ της Χαλκίδας έπρεπε να μείνει. Είπα προηγουμένως ότι είναι θέμα ζωής για την ευρύτερη περιοχή,  αλλά και θέμα μελλοντικής ανάπτυξης.

ΝΤΙΝΗ: Έχουμε φθάσει όμως να διεκδικούμε τα αυτονόητα κ. Κεδίκογλου

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι διεκδικούμε και παραπάνω. Θέλω με την ευκαιρία, θα  τα πούμε και εκτενέστερα, αλλά πριν από ενάμιση μήνα είχαμε μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Την ένταξη του κεντρικού οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα. Για πρώτη φορά η Εύβοια οδικώς μπήκε στην Ευρώπη. Όσο και αν σας φαίνεται αστείο το 2013 έγινε αυτό. Λοιπόν, χάρη σε αυτό μπορούμε επιτέλους  να προχωρήσουμε στην κατασκευή,  γιατί το κόστος κατασκευής του βόρειου άξονα για παράδειγμα υπερβαίνει τα 100 εκατ.  ευρώ. Συνεπώς από δημόσιες δαπάνες ήταν μάλλον αδύνατο να εξευρεθούν αυτά τα  ποσά. Τώρα, όμως, που είναι στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα μπορεί να χρηματοδοτηθεί  από τα Ταμεία Συνοχής και θα χρηματοδοτηθεί και θα προωθηθεί, γιατί θα βοηθήσει και στη μεγαλύτερη απορροφητικότητα της χώρας μας σε κοινοτικά κονδύλια. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε εκτενέστερα, γιατί μόλις γυρίσω από Ρωσία, που πάμε την άλλη εβδομάδα μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα έχουμε μία σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον κ. Καλογιάννη για να δούμε την πορεία των μελετών. Θέλω να επισημάνω ότι από όλους στην Εύβοια  ο δρόμος  είναι ο καημός μας εδώ και χρόνια. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω τον αντιπεριφερειάρχη τον κ. Μπουραντά και τον κ. Μπουροδήμο  τον Δήμαρχο Μεσσαπίων, που ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την πρόοδο του περιφερειακού της Χαλκίδας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τελειώσουν γρήγορα οι μελέτες,  να ολοκληρωθεί η χρηματοδότησή τους και να παραδοθούνε. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα   τους επόμενους μήνες και να δούμε τις προκηρύξεις των έργων μέσα στη χρονιά. Δηλαδή έχουμε πράγματα  που μπορούμε να διεκδικήσουμε και σε ό, τι αφορά το δικό μου ρόλο εξαρχής στην πολιτική και αν χαίρομαι για ένα πράγμα που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, που είναι ρόλος αρκετά  απαιτητικός και δεν μου επιτρέπει να είμαι συχνά στην Εύβοια και λυπάμαι γι’ αυτό,  αλλά …

ΝΤΙΝΗ: Σημασία έχει να φροντίζετε για το Νομό το να είστε…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό που χαίρομαι είναι ότι πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω ακόμη περισσότερο τον τόπο μου.

ΝΤΙΝΗ: Νομίζω ότι και αυτό περιμένουν οι Ευβοείς πλέον.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Και καλά κάνουν και σας λέω ότι εξαρχής η ενασχόλησή μου με την πολιτική αυτό το στόχο είχε και τώρα που μπορώ να καταφέρω πέντε πράγματα θέλω να το πετύχουμε.

ΝΤΙΝΗ: Να σας ευχαριστήσω ο χρόνος σας είναι πολύτιμος. Ευχαριστώ πραγματικά  για την επικοινωνία εν αναμονή και των εξελίξεων επιστρέφοντας από τη Ρωσία.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να πούμε τα νεώτερα για το οδικό μας δίκτυο, που επιτέλους θα μπορέσουμε να φθάσουμε να  έχουμε ένα  σύγχρονο,  αξιόπιστο  οδικό δίκτυο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...