Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

"Ο ΓΑΛΗΝΟΣ παρουσιάζει το άσπρο μαύρο" λέει η "Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας"


"Εκεί  που μας χρωστούσαν μας πήραν  και το βόδι", τονίζει σε ανακοίνωσή της για τις απολύσει στο ΓΑΛΗΝΟ, η "Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας" και επισημαίνει:.

"Σε ανακοίνωση λίβελο  που εξέδωσε η διοίκηση των  s/m  ΓΑΛΗΝΟΣ επιχειρείται να παρουσιαστεί το άσπρο μαύρο. Η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2012 ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις της. Γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας βιώνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία πολλά χρόνια τώρα. Συγκεκριμένα ο κατά τα άλλα «τοπικός ευεργέτης» όπως κάποιοι καλοθελητές τον αποκαλούν:

Δεν έδωσε ποτέ τα νόμιμα ρεπό στους εργαζόμενους.
Από το 2007 υποχρεώνει τους εργαζόμενους, να λαμβάνουν μέρος του ήδη πενιχρού τους μισθού σε διατακτικές επιταγές ψωνίζοντας από τα καταστήματα της εταιρείας.
Σύναψε με τους εργαζόμενους υποτιθέμενα ‘’δάνεια’’ ώστε να μπορεί να τους πληρώνει λιγότερα κρατώντας τη ‘’δόση’’ του υποτιθέμενου ‘’δανείου’’ κάθε μήνα.
Από τον Οκτώβρη του 2011 απαιτεί από τους εργαζόμενους με διάφορες μεθοδεύσεις και τρομοκρατία να δουλεύουν 8 ώρες και να πληρώνονται για 6.

Τον Ιούνιο του 2012 μέρος των εργαζομένων σήκωσε ανάστημα και αρνήθηκε να υπογράψει εκ νέου την αισχρή και ληστρική απαίτηση της εργοδοσίας. Εκδικητικά η διοίκηση της εταιρείας επέβαλε σε αυτούς, αρχικά 3ήμερη και έπειτα μονοήμερη εργασία ανά βδομάδα. Πριν μερικές μέρες ξεπερνώντας κάθε όριο τόλμησε να απολύσει τους 23 εργαζόμενους που αντιστέκονται και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς είναι απλήρωτοι για 3 μήνες και σε κάποιους από αυτούς δεν έχει καταβληθεί ούτε το επίδομα αδείας του 2012. Έχουν το θράσος να αποκαλούν τους εργάτες που αγωνίζονται «επίορκους».

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Θέλουν να ‘’στείλουν το μήνυμα’’ προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι θα έχει κυρώσεις. Η  διοίκηση των Σ/Μ Γαληνός φανερώνει  τον πανικό της. Αυτός ο πανικός  πρέπει να μετατραπεί σε εφιάλτη για την εργοδοσία από το σύνολο των εργαζομένων.

Αυτή η κατάσταση δεν  είναι κεραυνός εν αιθρία. Ούτε η  συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί εξαίρεση στο πως συμπεριφέρεται η μεγαλοεργοδοσία. Οι εργαζόμενοι του Γαληνού δεν  είναι μόνοι τους. Το σωματείο μας εδώ και χρόνια προειδοποιούσε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Κανένας εργαζόμενος δεν ευθύνεται για τη χασούρα τους και δε θα βάλουμε εμείς πλάτη για να βγουν οι εργοδότες λάδι. Ο Γαληνός προσπαθεί να βγάλει από τη μέση όποιον αντιστέκεται στα σχέδιά του για να διαφυλάξει τα κέρδη του εις βάρος αυτών που τόσα χρόνια παρήγαγαν τα πλούτη του.

Ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες της εταιρείας στο μέλλον να έχουμε ξεκάθαρο ότι δεν εξασφαλίζουμε τίποτα σκύβοντας το κεφάλι και ότι τις επιχειρήσεις δεν τις κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων αλλά τα ίδια τα αφεντικά.

Τέλος, η ανακοίνωση της εταιρίας αναφερόμενη στη δράση του Σωματείου μας και του ΠΑΜΕ αναφέρει ότι προχωρήσαμε σε ‘’ολέθριες για την εταιρία ενέργειες αποκλείοντας την πρόσβαση στο χώρο τον γραφείων μας και διακυβεύοντας το εργασιακό μέλλον των λοιπών εργαζομένων που στηρίζουν την εταιρία και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’’. Σε σχέση με αυτά έχουμε να πούμε τα εξής:

1ον Η εργοδοσία αποκαλεί ‘’ολέθρια’’ κίνηση των αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία. Εμείς αυτό το θεωρούμε καθήκον. Όλεθρος για τους εργαζόμενους είναι τα μέτρα της εργοδοσίας που αξιοποιώντας τους νόμους της συγκυβέρνησης απολύει, τρομοκρατεί και τους καταδικάζει στη φτώχεια και την ανέχεια.

2ον Τα ‘’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’’ της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους είναι επικίνδυνα! Πολλοί από τους εργαζόμενους του Γαληνού παλιότερα δούλευαν στα ‘’Ατλάντικ’’ και έχουν πείρα. Με τα ‘’ευχαριστώ’’ και την ‘’υπομονή’’ τελικά απολύθηκαν και η επιχείρηση έκλεισε χωρίς να πάρουν τα λεφτά τους.

Όσο για τους ευσεβείς πόθους που αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, κάνοντας πρόσκληση στα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να στηρίξουν την εταιρεία δηλαδή στην ουσία να στηρίξουμε το σφαγιασμό των συναδέλφων μας, να ξέρουν καλά ότι χτύπησαν λάθος πόρτα. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Εργοδοτικά τσιράκια να τα αναζητήσουν αλλού…

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν  τους 23 απολυμένους συναδέλφους  τους. Να οργανωθούν στο Σωματείο μας και να παλέψουν συλλογικά για τα δικαιώματά τους.

 Κανένας να μη φοβηθεί! Φτάνει πια η υπομονή.

Κανείς να μην  αισθανθεί μόνος του! Ένας για όλους και όλοι για έναν!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να γυρίσουν άμεσα  στη δουλειά οι 23 απολυμένοι

Να πληρωθούν  τώρα όλα τα δεδουλευμένα που χρωστάει η εταιρία σε όλους τους εργαζόμενους"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...