Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το ΠΑΜΕ μιλά για "αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ - Γεωργακόπουλου"

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον συνδικαλιστή Δημ. Γεωργακόπουλο κάνει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στις δηλώσεις του τελευταίου.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

"Την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω προσπαθεί για ακόμα μια φορά να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Μέσω του Γεωργακόπουλου, γνωστού  συνδικαλιστή του,  προσπαθεί να δημιουργήσει φασαρία εκεί που δεν  υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο για  να αποπροσανατολίσει την προσοχή! Με βρώμικο και ανήθικο τρόπο, επιτίθεται στο ΠΑΜΕ για να καλύψει τη γύμνια του. Γνωστή τακτική των οπορτουνιστών…

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η  κεντρική ομιλία στη μεγάλη απεργιακή  συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 6.11.12 στη  Χαλκίδα.

Διαστρεβλώνοντας την ομιλία του  ΠΑΜΕ, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει στην ανακοίνωσή του αυτολεξεί: «Από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία αγοράς (σ.σ. το ΠΑΜΕ) κατηγόρησε τον υπογράφοντα προφανώς ότι στο Δήμο Χαλκιδέων ‘’επιλέγουν την κατάληψη σα μορφή πάλης για να κάθονται μέσα στο χώρο δουλειάς και να παίρνουν το μεροκάματο’’»…

Το ακριβές κείμενο της ομιλίας  του ΠΑΜΕ (το οποίο έχει σταλεί ακέραιο  σε όλα τα ΜΜΕ) έχει ως εξής: «…Ή με τους άλλους, τους όψιμους επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργούν ειδικά στους δασκάλους και τους καθηγητές τη λογική του να μη χάσουμε μεροκάματο, να μην κάνουμε απεργίες αλλά απογευματινά συλλαλητήρια; Που στους Δήμους προωθούν τη μορφή της ‘’κατάληψης’’, δηλαδή να καθόμαστε μέσα στο χώρο δουλειάς, να τον κρατάμε κλειστό αλλά το μεροκάματο να πέφτει; Που αυτό το διάστημα σέρνουν το στέλεχός τους από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων σε κάθε χώρο δουλειάς που έχει πρόβλημα, αυτόν δηλαδή που στη συγκεκριμένη ομοσπονδία έχει υπογράψει μειώσεις 6.7%!»….

1ον: Κατανοεί ο καθένας ότι το ΠΑΜΕ κάνει σαφή διαχωρισμό μεταξύ της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ κατά την οποία οι εργάτες πραγματοποιούν στα πλαίσια μιας απεργίας και προφανώς θυσιάζουν το μεροκάματο, και της ‘’ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ’’ (σε εισαγωγικά) που το μεροκάματο πέφτει κανονικά. Πουθενά δε γίνεται λόγος για ‘’Δήμο Χαλκίδέων’’ που λέει ο Γεωργακόπουλος, πουθενά δε γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη μορφή που επέλεξαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων κατά την πρόσφατη 48ωρη απεργία. Δε μπορούμε να ξέρουμε γιατί ο κ. Γεωργακόπουλος ‘’μυγιάζεται’’… Αυτό το παθαίνει κάποιος μόνο αν ‘’έχει τη μύγα’’…

Το ΠΑΜΕ δε διαφωνεί με καμιά μορφή  πάλης, συμπεριλαμβανομένης και  της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ. Εξάλλου έχει πραγματοποιήσει  εκατοντάδες τόσο πανελλαδικά όσο  και τοπικά.

Διαφωνούμε όμως κάθετα με τη διαβρωτική και επικίνδυνη για τις εργατικές συνειδήσεις λογική που πανελλαδικά καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ περί ‘’αγώνων χωρίς κόστος’’ . Αυτή η λογική εκφράστηκε πρόσφατα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς. Αριστερούς εκπαιδευτικούς. Από αυτούς που έχουμε δει να τσεκουρώνονται οι μισθοί τους (...) Έβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, τα 40 και τα 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέο πλέον. Άρα, λοιπόν, ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους. Ίσως θα πρέπει να βρούμε, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, να λειτουργούμε (...) και το βράδυ ή το απόγευμα να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα κατεβαίνουμε στους δρόμους, θα διαδηλώνουμε και θα δημιουργούμε μια άνευ προηγουμένου πολιτική και κοινωνική πίεση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική»! Αυτή είναι η άποψη της «κυβερνώσας αριστεράς» για τους εργατικούς αγώνες και το κίνημα και πρέπει οι εργαζόμενοι να την πάρουν σοβαρά υπόψη τους.

2ονΠουθενά στην ανακοίνωση του Γεωργακόπουλου δε γίνεται αναφορά για τα υπόλοιπα που προσάπτει το ΠΑΜΕ στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για την τακτική τους σε δάσκαλους – καθηγητές, για τη μείωση μισθών που υπέγραψαν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κλπ… Ένοχη σιωπή;

3ονΠουθενά δε δίνεται έστω μια απάντηση στα υπόλοιπα, τα πιο σημαντικά πολιτικά ζητήματα που θέσαμε στη συγκεκριμένη ομιλία:
«Ποια κυβέρνηση, ποιας ‘’αριστεράς’’ θα πείσει τη ΛΑΦΑΡΖ να δουλέψει το τσιμεντάδικο και να μην κάνει εκ’ περιτροπής;
Ποια κυβέρνηση ποιας  ‘’αριστεράς’’ θα βρει το βιομήχανο  της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και θα τον αναγκάσει να δουλέψει το εργοστάσιο και να πληρώσει τους εργαζόμενους;
Ποια κυβέρνηση ποιας ‘’αριστεράς’’ θα ξαναπάρει τους απολυμένους της ΣΕΛΜΑΝ; Θα ανοίξει την ΙΝΕΤΕΑΛ, τη ΒΕΤ, τη ΜΗΧΑΝΙΚΗ και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις;
Ποια κυβέρνηση  ποιας ‘’αριστεράς’’, ποια διαχείριση μπορεί να σταματήσει τον εφοπλιστή, τον ξενοδόχο, τον μεγαλέμπορα να απομυζεί από τον εργάτη τον κόπο του, να τον απολύει, να κλείνει την επιχείρηση, να μεταφέρει τις δραστηριότητές του ανάλογα με το που θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους;»
Κατανοούμε ότι σε αυτά δεν έχετε  τη δυνατότητα να απαντήσετε γιατί  πολύ απλά δε μπορείτε να λέτε στους εργαζόμενους να παλεύουν για να έρθει μια κυβέρνηση της ‘’αριστεράς’’ που ουσιαστικά δε θα τους λύσει τίποτα.

4ον: Το μόνο που κάνετε είναι να προσπαθείτε να προσωποποιήσετε την αντιπαράθεση για να αποπροσανατολίσετε από τις πολιτικές σας ευθύνες. Μάταιος ο κόπος. Όσο κι αν προσπαθείτε τόσο εμείς θα επιμένουμε να τις αναδεικνύουμε.

Το μόνο που καταφέρνετε με αυτό είναι να επιβεβαιώνετε ένα άλλο σημείο της ομιλίας:

«Αυτό που τους ανησυχεί και τους πονά η δουλειά από τα κάτω των ταξικών Συνδικάτων. Τους δημιουργεί εμπόδια η αποκάλυψη του ρόλου τους ως δούρειος ίππος και Πέμπτη φάλαγγα στο κίνημα. Τους δυσκολεύει το κέρδισμα συνειδήσεων με τη γραμμή ρήξης και ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος. Αυτό δεν μπορούν να το αντιπαλέψουν»…«Κι όσο τους μπαίνουν εμπόδιο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όσο μεγαλώνει η διαπάλη στους χώρους δουλειάς για το τι σωματεία θέλουμε, τι κίνημα θέλουμε, τόσο θα λυσσάνε πραγματικά όταν οι εργαζόμενοι θα τους γυρνούν την πλάτη».

Λυσσάξτε λοιπόν κύριοι της ‘’κυβερνώσας αριστεράς’’. Το ύφος και το ήθος σας θα το ζήλευαν ακόμα και οι παλιοί ΠΑΣΟΚοι συνδικαλιστές, ειδικά οι λεγόμενοι ‘’αυριανιστές’’… Λογική η μετάλλαξή σας… Για ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ προορίζεστε, τόσο πολιτικά όσο και συνδικαλιστικά.

Σας θυμίζουμε όμως πως ‘’σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει’’.

Και επειδή συμφωνούμε ότι η Χαλκίδα  είναι μικρή και γνωριζόμαστε, όλοι γνωρίζουν καλά ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΜΕ δεν ήταν ποτέ ούτε απεργοσπάστης, ούτε καιροσκόπος, ούτε ρουφιάνος, ούτε πουλημένος…".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...