Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΛΚΙΔΑ: Παρέμβαση του ΠΑΜΕ χθες το πρωί στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Δύο Δέντρα.

Παρέμβαση στο κατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ στα Δύο Δέντρα πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι δυνάμεις της Γραμματείας Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Ο λόγος ήταν η διακοπή στην ηλεκτροδότηση οικίας όπου διαμένει άτομο με σοβαρό πρόβλημα υγείας και άνεργα τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Η ΔΕΗ ΑΕ όπως και κάθε ανώνυμη εταιρία επιδιώκει το όλο και μεγαλύτερο κέρδος. Παράλληλα λόγο της σύνδεσής της με την κρατική μηχανή και το πολιτικό προσωπικό των βιομηχάνων – εφοπλιστών – τραπεζιτών αξιοποιείται προς όφελος των ισχυρότερων μονοπωλιακών ομίλων.

Ο συνδυασμός των παραπάνω σημαίνει 80€ η κιλοβατώρα για τα σπίτια των εργαζομένων και του λαού και 42€ η κιλοβατώρα για την «Αλουμίνιον», 50€ η κιλοβατώρα για τη ΛΑΡΚΟ κ.τ.λ.. Σημαίνει από τη μία διακοπές ρεύματος σε αρρώστους, ανήμπορους, σε Νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, από την άλλη το ρεύμα παρέχεται απρόσκοπτα π.χ. στην «Αλουμίνιον» που χρωστάει εκατομμύρια ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια χαρίζονταν τεράστια ποσά σε βιομηχανίες όπως στην περιοχή μας π.χ. τα Τσιμέντα επί Κιοσέογλου.

Είναι φανερό ότι σε λίγο η πλειοψηφία του λαού μας θα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Σήμερα απαιτείται οργάνωση για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να εμποδίσουν να μείνει έστω και ένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να πρωτοστατήσουν τα συνδικάτα όπως και στην υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων που ισοπεδώνονται το ένα μετά το άλλο.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ΑΕ πρέπει να αναλάβουν την δικιά τους ευθύνη από το πόστο που βρίσκονται. Να αρνηθούν να κόψουν το ρεύμα σε σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας, να αρνηθούν να δώσουν εντολή διακοπής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...