Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ο «κόκκινος Πάνος» της Γιάννας Αγγελοπούλου πήρε πτυχίο

Το δίπλωμα του από την Σχολή Οικονομικών Σπουδών του Χάρβαρντ πήρε ο γιος της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τις μαρξιστικών τάσεων θέσεις που ανέπτυξε προεκλογικά σε διάφορα εγχώρια έντυπα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ή «κόκκινος Πάνος» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του πήρε το πτυχίο του από το Χάρβαρντ σε πανηγυρική εκδήλωση στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο, παρουσία της μητέρας του Γιάννας και του πατέρα Θόδωρου.

Στη διάρκεια των σπουδών του, ο ζάμπλουτος πρωτότοκος γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου πρόλαβε να αναπτύξει τον πολιτικό του λόγο, επηρεασμένος από τη μελέτη των μεγάλων θεωρητικών του Μαρξισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των Αγανακτισμένων της Βοστώνης, το Occupy Boston, ενώ μαζί με τους συμφοιτητές του κατέλαβε -για πρώτη φορά στα χρονικά- το προαύλιο του φημισμένου πανεπιστημίου στήνοντας το αντίσκηνό του μπροστά στο άγαλμα του ιδρυτή του.

Παράλληλα, δημοσίευσε αρκετά κείμενα σε ελληνικά και ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όπου έδωσε το στίγμα της πολιτικής φιλοσοφίας του. Και παρότι τους τελευταίους μήνες ήταν απορροφημένος στη μελέτη για τις τελικές εξετάσεις του ως τελειόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Σπουδών του Χάρβαρντ, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκανε ένα διάλειμμα για να ψηφίσει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, συμμετέχοντας και στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια, όπως έγινε γνωστό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο γιος της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα ασχοληθεί ενεργά με την φιλανθρωπική δράση της οργάνωσης «Habitat for Humanity» η οποία κατασκευάζει σπίτια σε φτωχές περιοχές του πλανήτη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...