Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΕΜΥ: Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο καύσωνας σε όλη την Επικράτεια

«Κύμα» καύσωνα αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας αυτές τις μέρες. Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 38 βαθμούς σε αρκετές περιοχές ενώ από την Δευτέρα ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, Κυριακή ο καιρός θα είναι...
αίθριος με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, Κενρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, τους 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και τους 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας ηθερμοκρασίαθα σημειώσει νέα μικρή άνοδο φτάνοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, βορειοδυτικών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά μετά το μεσημέρι θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες νότιοι έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Tη Δευτέρα ο καιρός θα αρκετά ζεστός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά φθάνοντας τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα εκτοξευθεί στα ύψη αγγίζοντας τους 39 βαθμούς στα κεντρικά τμήματα της χώρας ενώ στα νότια θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...