Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Διμέτωπη επίθεση Κουβέλη προς την ανεύθυνη Αριστερά και τη Δεξιά

Σφοδρή επίθεση τόσο κατά της Αριστεράς όσο και κατά της Δεξιάς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να αποφευχθεί η δημιουργία ενός σκηνικού «καρικατούρα του δικομματισμού».
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης, θέλησε, όπως είπε ο ίδιος, να επιστήσει την προσοχή στους βουλευτές του κόμματός του, ενόψει των εκλογών, σε ένα σκηνικό που προσπαθούν διάφορες πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν και που ο λαός πρέπει να αποτρέψει. Πρόκειται, πρόσθεσε, «για μια καρικατούρα δικομματισμού», για ένα «επικίνδυνο λαϊκιστικό δίπολο», που αποσκοπεί στην παγίδευση των πολιτών.
Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπάρχουν «από τη μια, οι συσπειρωμένες δυνάμεις της «δεξιάς πολυκατοικίας», που ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας Αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά».
Αναφερόμενος στη Δεξιά, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «θα κινηθεί με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες συνταγές, με τις οποίες κινείται η Δεξιά στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί η Ε.Ε. σε αδιέξοδα. Είναι μια αμετανόητη Δεξιά του χθες, χωρίς πρόγραμμα και όραμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
«Ωστόσο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «ο κίνδυνος ενίσχυσής της είναι υπαρκτός, αν απέναντι σε αυτήν τη Δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκιστικής και ανεύθυνης Αριστεράς, που ερωτοτροπεί, ανοιχτά, με την έξοδο από το ευρώ και με την επιστροφή στη δραχμή».
Αυτή η Αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα, τη μια, μιλάει για καταγγελία του Μνημονίου, την άλλη, για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση, τόνισε. «Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλίνει το μάτι στον λαϊκισμό, φθάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά, δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μην ματαιοπονούν με προσχηματικές "επιθέσεις φιλίας"» είπε ο Φώτης Κουβέλης.
Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η Δεξιά θα κακοποιήσει την υπόθεση του ευρωπαϊσμού, αλλά θα εισπράξει από τον φόβο απέναντι στην ανεύθυνη Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει -γιατί δεν μπορεί- να κυβερνήσει, θα περιοριστεί να καθίσει στις δάφνες της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι το σχέδιο που βολεύει και τους δύο, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι η Δεξιά θα προβάλει μόνον το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνον το δίλημμα «μνημόνιο- αντιμνημόνιο».
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το πραγματικό δίλημμα, όμως, είναι άλλο: σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, με ευρώ ή καταγγελία μονομερής και δραχμή;
«Θέλω» αποσαφήνισε ο κ. Κουβέλης, «να είμαι κατηγορηματικός: αν πάμε σε εκλογές με μόνον αυτούς τους δυο πόλους, αν ο πολίτης δεν δει μπροστά του έναν τρίτο πόλο, αριστερό και ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό, βαθειά μεταρρυθμιστικό, η χώρα θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Τη σημαία αυτού του τρίτου πόλου, μόνον η ΔΗΜΑΡ μπορεί, σήμερα, αξιόπιστα, να την σηκώσει και ας μην αμφιβάλλει κανείς: θα την σηκώσει».
Καταλήγοντας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες, κατά σειρά, εκλογές και όπως είπε, «όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ, τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...