Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σε δίκη παραπέμπεται ο Άκης

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δικαστεί για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες" για το έτος 2010, που αφορά τη χρήση του 2009, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ απαλλάσσεται από την ίδια κατηγορία, για τα έτη 1998- 2005, εξαιτίας παραγραφής του αδικήματος λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Βουλής το οποίο στάλθηκε στη Δικαιοσύνη ,στο «πόθεν έσχες» εμφανίζεται συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογείται ως λήψη δύο δανείων.

Επίσης στον πρώην υπουργό καταλογίζεται ότι δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ότι παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, απολογούμενος στον αρμόδιο εφέτη, έχει υποστηρίξει πως το σπίτι δηλώθηκε στο "πόθεν έσχες" του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και επίσης ότι έστειλε στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...