Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η Μοναχική Κουρά ενός νέου Διάκονου στην ιστορική Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ

Έναν νέο Διάκονο ενέταξε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Πρόκειται για τον ονομασθέντα π. Νεκτάριο (κατά κόσμον Δημήτριο) Ευγενικό, γόνο ευσεβούς οικογενείας, πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών , ο οποίος γεννήθηκε στην Ιστιαία και ανδρώθηκε πνευματικά στην Ενορία του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας, πλησίον του εκλεκτού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Δεληγιάννη και με την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιστιαίας, Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου Καπνίση.

Ο π. Νεκτάριος εκάρη μοναχός από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 στην ιστορική Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στην οποία είχε ενταχθεί ως δόκιμος προ χρόνου ικανού, ενώ την επομένη ημέρα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 στον κατάμεστο από κατοίκους της Ιστιαίας, αλλά και της Χαλκίδος, όπως και από πολλά παιδιά των Κατασκηνώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στις οποίες ο π. Νεκτάριος διακονεί από το 2003 ως Υπαρχηγός, σε δύο μάλιστα περιόδους.

Στην ομιλία του κατά την μοναχική Κουρά του π. Νεκταρίου, ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος περιέγραψε την «στενή και τεθλιμμενη ασκητική οδό» της μοναχικής ζωής, την οποία καλείται ν’ ακολουθήσει δια βίου ο π. Νεκτάριος, τονίζοντας ότι μάρτυς των υποσχέσεων τις οποίες έδωσε, στάθηκε ο ίδιος ο Χριστός.

Ο π. Νεκτάριος, κατά την χειροτονία του, ευχαρίστησε όλους εκείνους, οι οποίοι τον ευεργέτησαν, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσφωνόντας τον νέο Διάκονο και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, τον κάλεσε να ακολουθήσει το πρότυπο του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού, το όνομα του οποίου έλαβε, αφού ανήκει ο Άγιος στην χορεία των Ευβοέων Αγίων, και να αγωνιστεί για την εφαρμογή του θελήματος του Θεού στη ζωή του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι από την Ιερά μας Μητρόπολη και άλλες Ιερές Μητροπόλεις, καθώς και οι Καθηγητές του π. Νεκταρίου στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία κ. Κοσμάς Γεωργίου και κ. Θανάσης Παπαθανασίου, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας εύφημο μνεία και ένα επιστήθιο Σταυρό στον Εφημέριό του π. Νικόλαο Δεληγιάννη, για την υπερτεσσαρακονταετή προσφορά του στον Αμπελώνα του Χριστού.
Ο νέος Διάκονος π. Νεκτάριος, με έγκριση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ θα διακονήσει στη Χαλκίδα, πλησίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...