Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης με το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας

Με το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας συναντήθηκε την Παρασκευή 23/4/2012 ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά και ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Στη συνάντηση, τα μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαρία Γιαμά, πρόεδρος, Έφη Ψωίνου, Γραμματέας, Ζαχαρούλα Μάγκου, ταμίας και Γιάννης Αγγελάτος, Οργ. Γραμματέας αναφέρθηκαν στα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά και συλλογικά δικαιώματα των Δημοσίων Υπαλλήλων που βρίσκονται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια στο «εκτελεστικό απόσπασμα» και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιολόγηση που προωθείται και που χρησιμοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, στα απαράδεκτα οριζόντια φορολογικά μέτρα που οδηγούν μεγάλα τμήματα εργαζομένων στην εξαθλίωση και στα τεράστια κενά πολλών υπηρεσιών σε προσωπικό, ειδικά στο χώρα της υγείας.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης ανέπτυξε τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζοντας ότι:

«Είμαστε αντίθετοι στις απολύσεις, όπως αυτές έχουν αποφασιστεί και σχεδιαστεί, αφού χρησιμοποιώντας ως εργαλείο – λαιμητόμο, την έννοια της αξιολόγησης, θα καρατομήσουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Αντίθετοι είμαστε και στην εργασιακή εφεδρεία, γιατί εκτός του ότι οδηγεί κόσμο στον προθάλαμο της ανεργίας δεν έχει και κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Ο Δ. Αναγνωστάκης επεσήμανε την άμεση ανάγκη σοβαρών μεταρρυθμίσεων και εξορθολογισμού στο Δημόσιο τομέα αλλά όχι με τον οριζόντιο τρόπο που αποφάσισαν οι τελευταίες κυβερνήσεις και τάχθηκε υπέρ των μετατάξεων και μίας ρύθμισης συνταξιοδοτικής ωρίμανσης. Στήριξε την άποψη για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα διασφαλίζει την κοινωνική υπόσταση του κράτους και θα διακρίνεται από τις αρχές της ισονομίας και της ισότητας.

Τέλος κάλεσε τους Δημόσιους Υπάλληλους να «τιμωρήσουν» όλους εκείνους, που με γενικεύσεις, αφορισμούς και τις πολιτικές τους, κατασυκοφάντησαν το Δημόσιο, προσπαθώντας να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...