Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Με bazaar για τα ΚΑμεΑ ξεκίνησε τη λειτουργία της η αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δήμου Χαλκιδέων

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αξιοποίησης του κτηριακού δυναμικού του Δήμου Χαλκιδέων και όπως είχε δεσμευθεί η Δημοτική Αρχή, η παραλιακή αίθουσα στο ισόγειο του κτηρίου Κότσικα (πρώην βυζαντινό) επαναλειτουργεί ως χώρος στέγασης πολιτιστικών λειτουργιών και έκθεσης καλλιτεχνικών δημιουργιών. Θα εγκαινιαστεί με τη δωροαγορά του ΚΑμεΑ του Δήμου.

Ειδικότερα, με νέα επωνυμία: αίθουσα «Αριστοτέλης» (πρώην (Βυζαντινόν»).
Μάλιστα, η σχετική απόφαση, υπ’ αριθμ. 378/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου, ελήφθη -κατόπιν πρότασης του δημάρχου- στη συνεδρίασή του στις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία θανάτου του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Ως οφειλόμενη τιμή της πόλης της Χαλκίδας, σε έναν από τους μεγαλύτερους θεμελιωτές της φιλοσοφικής επιστήμης, στον Παγκόσμιο Έλληνα που η διδασκαλία του διαπέρασε βαθύτατα τη Δυτική φιλοσοφία και επιστημονική σκέψη, αποτελώντας τη  γέφυρα ανάμεσα στον Κλασικό κόσμο και το Μεσαιωνικό και Νεώτερο στοχασμό,- ο οποίος παρατήρησε πρώτος τις κυματοπάλσεις (ταλαντώσεις) που δημιουργούν παλιρροιακό κύμα που υπερβαίνει τ’ ασθενή παλιρροιακά ρεύματα κατά τη διάρκεια των τετραγωνισμών, δηλαδή στο τελευταίο και πρώτο τέταρτο της σελήνης κι έτσι έχουμε ακανόνιστες αλλαγές στη φορά του ρεύματος στο φαινόμενο του Ευρίπου
- ο οποίος πέθανε το 322 π.Χ. στη Χαλκίδα, τόπο καταγωγής της μητέρας του Φαιστίδος (από φυσικό θάνατο κι όχι πέφτοντας στα νερά του Ευρίπου, επειδή δεν μπόρεσε να εξηγήσει το φαινόμενο, λέγοντας το περίφημο «επεί ουκ έσχεν Εύριπον Αριστοτέλης, έχετο Εύριπος Αριστοτέλην», όπως αναφέρει η παράδοση).

Η αίθουσα επαναλειτουργεί με αναδομημένο το χώρο και σύγχρονες υποδομές.
Συγκεκριμένα: - με διαθέσιμο και το τμήμα που παλαιότερα είχε δεσμευτεί για αρχειοθέτηση, καθώς και με αυτόνομες τουαλέτες
- με τοποθέτηση καινούργιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, εφαρμογή δομημένης καλωδίωσης μεταφοράς δεδομένων και φωνής, δημιουργία εγκατάστασης ηλεκτρονικών υπολογιστών και δημιουργία δικτύου πολυμέσων.
Η επίσημη πρώτη του αναδομημένου και με νέα επωνυμία χώρου, έγινε το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Συνδυαστικά με τα εγκαίνια της δωροαγοράς (bazaar) που διοργανώνουν στο χώρο, τα παιδιά, οι δάσκαλοι, οι γονείς και οι φίλοι του ΚΑμεΑ του Δήμου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, που τιμήθηκε –όπως κάθε χρόνο- στις 3 Δεκεμβρίου και τις επερχόμενες Γιορτές αλλά και ως ευθεία σημειολογική αναφορά για μια αίθουσα πολιτισμού, μιας και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, αποτελούν έναν από τους ασφαλέστερους δείκτες της πολιτισμικής στάθμης μιας κοινωνίας.
Η δωροαγορά του ΚΑμεΑ του Δήμου θα λειτουργήσει το βράδυ του Σαββάτου, 8 Δεκεμβρίου, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι.
Σημείωση: Οι ενδιαφερόμενοι για τη διάθεση της αίθουσας «Αριστοτέλης» προς χρήση, θα πρέπει να απευθύνονται στον ΔΟΑΠΠΕΧ, στα τηλέφωνα 2221037877-8 εσωτ. 1 (αρμόδιος: Γιαννης Στέρπης).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...