Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Tα Ψαχνά αποκτούν Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Tα Ψαχνά αποκτούν Ελεύθερο Πανεπιστήμιο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών "Η Έκφραση" σε συνεργασία με την ΜΚΟ "Πολίτες εν Γνώσει" αλλά, και με την αρωγή του Δήμου.

Το Α εξάμηνο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, όσον αφορά το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, αρχίζει στις 20 Ιανουαρίου 2013, όπου θα διδαχθεί η ενότητα της Ψυχολογίας. Ειδικότερα μέσω της συγκεκριμένης ενότητας θα συζητηθούν και θα αναλυθούν θέματα τα οποία σχετίζονται με την αγωγή των παιδιών, με την οικογένεια, με την οικονομική κρίση αλλά και ειδικά θέματα όπως μαθησιακές δυσκολίες κ.ο.κ.

Πέραν όμως του συγκεκριμένου τομέα στο μέλλον μπορούν να πραγματοποιηθούν και μαθήματα που αφορούν την Ιστορία, την Λογοτεχνία, τη Νομική στο οικογενειακό και εργατικό δίκαιο και άλλα, ανάλογα με την συμμετοχή και με το ενδιαφέρον των πολιτών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε πολίτης άνω των 18 ετών ανεξαρτήτου μόρφωσης, θα λειτουργήσουν και παράλληλα τμήματα στα οποία θα διδάσκονται Διακόσμηση, Πρώτες Βοήθειες, Ψηφιακή Φωτογραφία, Δημοσιογραφία, Λογοτεχνία κ.α. ανάλογα με το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος για το Εξάμηνο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ανέρχεται στα 50 ευρώ και περιλαμβάνει δώδεκα διαλέξεις των τριών ωρών η κάθε μία. Για την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου χρειάζεται μία φωτοτυπία της ταυτότητας και μία πρόσφατη φωτογραφία.

Οι εγγραφές άρχισαν εχθές και θα γίνονται κάθε Τετάρτη-Πέμπτη και Κυριακή από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου Γυναικών "Η Έκφραση".
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 22280-25710

messapianews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...