Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ: "Έξω από τα σχολεία οι χορηγοί της εξαθλίωσης"

"Έξω από τα σχολεία οι χορηγοί της εξαθλίωσης" λέει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και διευκρινίζει:


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, γονείς και μαθητές μερικά χρόνια πριν φωνάζαμε ,όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης στα σχολεία μας (και μάλιστα κατηγορηθήκαμε και λοιδορηθήκαμε από πολλούς) λέγοντας πως  θα είναι ο Δούρειος Ίππος της εισόδου των χορηγών του νέου σχολείου.
Να λοιπόν το «νέο σχολείο της αγοράς»! Να η «είσοδος» των πολυεθνικών και άλλων «εταιριών», ΜΚΟ και άλλων, «ευαγών ιδρυμάτων» στα σχολεία μας.
Η πολυεθνική, αποικιοκρατική εταιρία «ΝΤΟΛ» που φέρνει τις μπανάνες από τη Λατινική Αμερική ποτισμένες απ’ τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών αγροτών του Παναμά και της Κόστα Ρίκα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας κάνει μάθημα «υγιεινής διατροφής» και μοιράζει «δωρεάν» μπανάνες στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και της Εύβοιας (Χαλκίδας ,Αρτάκης).
«Φάγε», «Lidl», «Colgate», «Goody’s» και άλλες φιλάνθρωπες εταιρίες σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης κάνουν «μπίζνες» εξασφαλίζοντας «δωρεάν» διαφήμιση, αλλά και «πελάτες» τους μικρούς μαθητές που «μαγεύονται» από τα «δωράκια» τους και διαμορφώνουν από αυτήν την τρυφερή ηλικία τη χειρότερη καταναλωτική συνείδηση, άποψη και συμπεριφορά κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Είναι πρόκληση και  κοροϊδία . Το Υπουργείο Παιδείας και οι κυβερνήσεις (τωρινή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όλες οι προηγούμενες) αφού καταδίκασαν 400.000 παιδιά στη χώρα μας στον υποσιτισμό, στην πείνα και στην εξαθλίωση μαζί με τις πολυεθνικές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μας πετούν στα μούτρα ένα ξεροκόμματο ενώ μας πετσόκοψαν τα δικαιώματα μας στη δουλειά,στη μόρφωση και στη ζωή μας.
Αυτό είναι το «νέο σχολείο» που ετοίμασαν το «σχολείο της αγοράς», το «σχολείο επιχείρηση» που δε θα προσφέρει γνώση και ολόπλευρη μόρφωση, αλλά μέσα από ένα «εμπορικό πανηγύρι» θα ετοιμάζει τους σημερινούς αμόρφωτους μαθητές, τους αυριανούς υποταγμένους και πειθήνιους εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα.
Είναι τέτοια η  καπιταλιστική σαπίλα που δεν  μπορεί και να κρύψει τη βρώμα της. «Οίκος ανοχής» χορηγεί 3.000 Eυρώ σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας. Αυτό κι αν είναι καπιταλιστικό μάθημα συνείδησης. Νόμιμη επιχείρηση ο «οίκος ανοχής». Ελεύθερο και αποδοτικό το επάγγελμα της «πορνείας». Απενοχοποίηση των έσχατων μορφών προσβολής κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Τώρα πια δεν επιτρέπεται  να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ή να συμβιβαζόμαστε με τον εξευτελισμό  των ανθρώπων. Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας άμεσα να πάρει θέση Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου.Καλούμε τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους , τους άνεργους να δώσουμε τη μάχη για : Να καταδικάσουμε και να απορρίψουμε όλες τις «ευγενικές χορηγίες» και τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» των «εκμεταλλευτών» μας στα σχολεία.
  • Να μην δώσουμε ούτε ένα ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης ή για άλλες λειτουργικές  ανάγκες των σχολείων.
  • Να απαιτήσουμε δυναμικά την επαρκή χρηματοδότηση όλων των σχολείων και την δωρεάν παροχή καυσίμων, νερού, ρεύματος και τηλεφώνου καθώς και τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
  • Να δίνεται δωρεάν κολατσιό για όλα τα παιδιά μέσα από τις δομές των Δήμων.
ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ.
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ  ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...