Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας: Δράση για προαγωγή υγείας μαθητών Ρομά

To Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής (Κ.Ε.Δ.Α.) της Φιλοσοφικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Παιδαγωγικής κ. Γ. Π. Μάρκου, μεταξύ των άλλων δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα που υλοποιεί στις σχολικές μονάδες στην Εύβοια αλλά και σε άλλες περιφερειακές ενότητες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης του Χαμόγελου του Παιδιού (Παράρτημα Εύβοιας) συνδιοργάνωσαν, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας συντονισμένη και εξειδικευμένη παρέμβαση στα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την ανάγκη πρωτοβάθμιας περίθαλψης των μαθητών-/τριών ρομά και μη ρομά, (πρόληψη, ενημέρωση και προαγωγή υγείας).

Στο πλαίσιο υλοποίησης της εν λόγω Δράσης πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί σε 70 μαθητές-/τριες ρόμικης καταγωγής και μη ρομά. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκδοση πιστοποιητικών (Ατομικό Δελτίο Υγείας) σε 25 μαθητές-/τριες.


Στην προαναφερθείσα δράση συμμετείχαν το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Κοινωνικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Χαμόγελου του Παιδιού (Παράρτημα Εύβοιας), η κα Χρυσούλα Ζαρκάδα-Χολέβα, Παιδίατρος, η κα Όλγα Παλαιολόγου, Νοσηλεύτρια ΤΕ του Τμήματος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, ο κ. Ανέστης Χατζηστεφάνου, Επισκέπτης Υγείας ΤΕ, του Τμήματος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, η κα Κατερίνα Κριτσιμά, Επισκέπτρια Υγείας ΤΕ, του Πνευμονολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, η κα Σουπία Ζεϊνεντίν, Γενική Ιατρός του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, η κα Ζωγραφιά Κατσαρή και ο κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Διαμεσολαβήτρια και Συντονιστής αντίστοιχα του Προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» στην Εύβοια.

Καθοριστική συμβολή σ’ αυτό το εγχείρημα έχει ο κ. Αναστάσιος Σεπετής, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, μέσω του οποίου διατέθηκε από το φαρμακείο του νοσοκομείου ένα μεγάλο μέρος των εμβολίων και του φαρμακευτικού υλικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες εμβολιασμού των μαθητών-/τριών.

Τέλος, σημαντική ήταν η υποστήριξη και συμβολή της Διευθύντριας του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, κας Ελένης Παπαμήτσου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...