Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μειώσεις στις ποινές προβλέπει το νέο φορολογικό

Σημαντικές μειώσεις στις φορολογικές ποινές θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φορολογικού κώδικα, που θα καταθέσει η κυβέρνηση εντός του Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με το πρόβλημα επίλυσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σοβαρές αλλαγές στο ποινολόγιο, ώστε οι προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και να παρουσιάζεται έτσι αδυναμία καταβολής των δόσεων.

Ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε μέχρι το τέλος το έτους πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες στη προσπάθεια βελτίωσης του φορολογικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «στόχος μας είναι να αλλάξει η ποινή στο φορολογικό δίκαιο. Ν' αλλάξει το σύστημα προσαύξησης, ώστε να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη οι δόσεις και να μην είναι δυνατή η καταβολή τους. Μέχρι τέλος του έτους θα δείτε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στη προσπάθεια βελτίωσης του φορολογικού συστήματος».

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι διαπιστώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία επίλυσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, σημειώνοντας ότι «για τη θεραπεία του προβλήματος ετοιμάσαμε διάταξη που θα περιληφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο» και προανήγγειλε την αύξηση των επιτροπών που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...