Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Mαίρη Χουλιέρη: "Αγαπητέ Γιώργο Φραντζή, η εναλλαγή δεν είναι παραχώρησή σου αλλά καταστατική αρχή"


"Στον τοίχο κόλλησε" το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Φραντζή, η Mαίρη Χουλιέρη, Ιδρυτικό μέλος και υποψήφια με την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την άρνηση του πρώτου να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει το καταστατικό της κίνησης πολιτών.

Ο Γιώργος Φραντζής  αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει την... ζεστή θέση του Δημοτικού Συμβούλου όπως είχε συμφωνήσει και είχε αποδεχτεί  προεκλογικά. Το πείσμα του αυτό προσπαθεί να το τυλίξει σε....ιδεολογική λαδόκολλα και με "ανώνυμους επιστολογράφους" δημιουργεί σύγχυση στα ΜΜΕ.


Διαβάστε τι γράφει η Μαίρη Χουλιέρη και την αποστομωτική απάντηση που δίνει στον δημοτικό σύμβουλο που καπηλεύεται τον τίτλο και την ιστορία της κίνησης με το να παραμένει στη θέση του:

"Αγαπητέ Γιώργο Φραντζή
¨Ηλπιζα ότι κάτι μπορεί ν’αλλάξει στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ τώρα που οι συγκυρίες το απαιτούν.Η κοινωνία υποφέρει και οι πολίτες ψάχνουν για διεξόδους και λύσεις στην καθημερινότητά τους. Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο,(που εκεί έχουμε κληθεί να προσφέρουμε)θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Αντ’αυτού, εσύ πάνω από ενάμιση χρόνο μας αγνοείς επιδεικτικά. Και δεν έφτανε αυτό μόνο, βγαίνεις με μια ανακοίνωση που μας κατηγορείς όσους συμμετείχαμε στην τελευταία Γενική Συνέλευση, λέγοντες χονδροειδή ψέματα.
  1. Καταρχήν η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ δεν έχει τίτλο Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών. Ο τίτλος της από την ιδρυτική της πράξη είναι Κίνηση Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών. Δεν είναι σημαντικό αυτό, αλλά δείχνει πόσο σχέση με τα διακηρυκτικά κείμενα της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ είχες.
  2. Με προσβάλλεις προσωπικά βάζοντάς μου μια κομματική ταμπέλα, επειδή συμμετείχα στην τελευταία Γενική Συνέλευση της κίνησης. Πρέπει να ξέρεις ότι συμμετέχω σε όλες, από την πρώτη ιδρυτική της μέχρι και την τελευταία. Εσένα δεν σε θυμάμαι σε καμιά από τις αρχικές που κάναμε. Γνωρίζεις Γιώργο την πολιτική τοποθέτηση του καθένα μας και μας χαρακτηρίζεις ; Ο καθένας δεν έχει δικαίωμα να είναι ή να μην είναι σε κάποιον πολιτικό χώρο ; Αυτό δεν αποτελούσε κορυφαίο χαρακτηριστικό της μέχρι πρόσφατα κίνησής μας ;
  3. Στην συνέλευση λοιπόν σε πληροφορώ ότι συμμετείχαν φίλοι που δεν ξέρω ειλικρινά την πολιτική τους τοποθέτηση. Περιμέναμε να έρθεις, να πεις την άποψή σου, σε μια συνέλευση η οποία είχε ζητηθεί από μέλη και είχε ανακοινωθεί πριν από δέκα πέντε μέρες στο φόρουμ της κίνησης και κανένας δεν είχε εκφράσει αντίθετη άποψη.
  4. Μιλάς στην ανακοίνωσή σου για την παραχώρηση σου να γίνει η εναλλαγή. Όχι παραχώρηση Γιώργο. Δεν ξέρεις ότι η εναλλαγή δεν ήταν απλά ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης (και όχι παραχώρησή σου), βασισμένη όμως σε βασική καταστατική αρχή ;Διάβασε σε παρακαλώ το καταστατικό μας. Άρα λοιπόν εσύ είσαι ο πρώτος που παραβιάζεις ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και βασική αρχή του καταστατικού μας.
  5. Και αυτή την παραβίαση την «δικαιολογείς» ότι δεν υπήρξε στήριξη του δημοτικού έργου. Ξέχασες που με το ζόρι ερχόσουν στις πρώτες συναντήσεις μας στο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, μέχρι να βαρεθείς και να τις σταματήσεις και αυτές ; Δεν έχεις στείλει ούτε ένα mail προς το φόρουμ(αν και σου είχε ζητηθεί επιμόνως από πολλούς από εμάς) για τα θέματα που συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο και τις θέσεις που έπαιρνε η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ. Δεν με έχεις πάρει ούτε ένα τηλέφωνο, παρότι είμαι και μέλος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και καλά ήταν να είχαμε κάποια συνεννόηση .
  6. Για το θέμα του λιμανιού δεν με ενδιαφέρει τη θέση έχει το ένα κόμμα ή το άλλο για το θέμα, ούτε με επηρέασε κάποιο. Εγώ ξέρω ότι είχαμε μια θέση ως ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ την οποία την έχουμε ακόμη αναρτημένη στο blog μας. Θέση την οποία υπερασπισθήκαμε και εγώ και άλλα στελέχη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και αν κάποια μέλη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ είχαν μια διαφορετική προσέγγιση δικαίωμά τους. Εκείνο που ξέρω είναι ότι κανένας δεν μας υποχρέωσε να αλλάξουμε την θέση μας. Και τη θέση αυτή τουλάχιστον εγώ την υποστήριξα και την παρέδωσα τεκμηριωμένη(με την βοήθεια του Κ.Χαϊνά) και σε ευρωβουλευτές για την προώθησή της στην Ευρωβουλή.
  7. Για το θέμα της κομματικής ένταξης. Εσύ Γιώργο, δεν φωτογραφιζόσουνα με τον υπεύθυνο του «Άρματος» κο Κοντομάρη ως Γραμματέας της Οργάνωσης της Εύβοιας ; Τι σου είπαμε ως Γενική Συνέλευση όταν εσύ αρνήθηκες ότι ισχύει το δημοσίευμα ; Να το διαψεύσεις. Ποτέ όμως δεν σου απαγορεύσαμε να είσαι στο «Άρμα», στο ΕΠΑΜ, στον Παπαθεμελή και όπου αλλού θέλεις. Απλά να μην είσαι ταυτόχρονα εκπρόσωπος και της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΑΡΜΑΤΟΣ». Όμως ποτέ δεν το έκανες. Τα υπόλοιπα που λες περί ατιμίας, προδοσίας και άλλα δεν με αφορούν, όπως δεν αφορούν κανένα φίλο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ που εντάχθηκε εθελοντικά στην προσπάθειά μας και δεν επιτρέπεται ο οποιοσδήποτε να κάνει τέτοιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για κανέναν. Τουλάχιστον προσωπικά δεν σου επιτρέπω.
  8. Τέλος εμείς ως ιδρυτικά μέλη και υποψήφιοι που αποφασίσαμε την αυτοδιάλυση της κίνησής κάναμε κάτι απλό και αξιοπρεπές. Ένα πράγμα που έχει ήδη «πεθάνει» δεν έχει νόημα να το συντηρούμε με «γιατροσόφια» και υποκρισίες. Τώρα αν εσύ εκτιμάς διαφορετικά, σου εύχομαι καλή επιτυχία"
Χαλκίδα 5-10-2012
Mαίρη Χουλιέρη

Ιδρυτικό μέλος και υποψήφια με την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...