Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησαν τα Κατηχητικά

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, αρχίζουν οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και τους αποφοίτους και φοιτητές, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Την Κυριακή σε όλες τις Εκκλησίες μας, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των Κατηχητικών, ενώ αναγνώσθηκε και η υπ’ αριθμ. 69 Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου προς τον Ιερό Κλήρο και τον Ευσεβή Λαό της  Μητρόπολης, στην οποία ανάμεσα στα άλλα επισημαίνει:

"Δεν αποσκοπούμε στο να γίνουν τα παιδιά μας απλώς καλοί άνθρωποι –που κι’ αυτό στην εποχή μας είναι πολύ σημαντικό- αλλά να γίνουν αναγεννημένοι άνθρωποι, ενσυνείδητα μέλη της Εκκλησίας, στην οποία από τη νηπιακή τους ηλικία εντάχθηκαν, χάρις στο ανύστακτο ενδιαφέρον των γονέων τους, να ζουν μέσα στη Χάρη των Ιερών Μυστηρίων της αγάπης του Θεού.
Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι αυτός ο ευλογημένος θεσμός έχει πολλάκις κατηγορηθή, ωστόσο παραμένει ως ένας δρόμος μέσα απ’ τον οποίο καταβάλλεται φιλότιμη η προσπάθεια, να ζήσουν, όχι απλά να μάθουν, τα παιδιά μας έτι περισσότερον το εκκλησιαστικό γεγονός. Σήμερα μάλιστα που το Σχολείο δεν φαίνεται να δείχνη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κατήχηση των παιδιών, μέσω της διδασκαλίας των Θρησκευτικών (αφού και οι ώρες έχουν μειωθεί και ο χαρακτήρας του μαθήματος αλλάζει), αλλά και η οικογένεια στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινείται, είναι μεγάλη και επιτακτική η ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι μας την προσέλευση των παιδιών".
 
Για τον καλύτερο συντονισμό αυτού του Κατηχητικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε,, σε Σύναξη όλους τους Κατηχητές στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Κατηχητές για την αξία της Κατήχησης στη ζωή της Εκκλησίας, περιέγραψε την προσωπικότητα του Κατηχητού και επέδωσε τα Διοριστήρια έγγραφα στους νέους Κατηχητές, Κληρικούς και Λαϊκούς, ενώ παράλληλα είχαν όλοι οι συμμετέχοντες την δυνατότητα να συνομιλήσουν, να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες για την καλύτερη λειτουργία των Κατηχητικών.

Για το πρόγραμμα λειτουργίας των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά από τον Εφημέριο της Ενορίας τους, ενώ συντονιστής και υπεύθυνος όλης της ποιμαντικής φροντίδας των Κατηχητικών και των Νέων μας είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...