Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αναγνωστάκης: Επιτροπή εξετάζει 5 με 6 υποθέσεις το μήνα όταν εκκρεμούν 1400...

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με την Επιτροπή του άρθρου 70 για την επίλυση φορολογικών διαφορών.


Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
"Με το νόμο 3943/2011 άρθρο 36 προστέθηκε στο νόμο 2238/1994 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος) άρθρο 70Α σχετικά με τη διοικητική επίλυση διαφορών στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών. Με το άρθρο 70Α συστήνεται η επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που εξετάζει φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ.

Με τα τωρινά δεδομένα, η επιτροπή του άρθρου 70Α συνεδριάζει 4 φορές το μήνα και εξετάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 με 6 υποθέσεις κάθε φορά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι υποθέσεις ξεπερνούν τις 1400, αριθμός που όλο και αυξάνεται αφού είναι αδύνατον με τους ρυθμούς που συνεδριάζει η επιτροπή να επιτελέσει κατάλληλα το έργο της. Aν υπήρχαν περισσότερες επιτροπές και υπήρχαν περισσότερες συνεδριάσεις θα μπορούσε να συγκεντρωθεί με μετριοπαθείς προβλέψεις τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  • Πόσες υποθέσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επιτροπή του άρθρου 70Α;
  • Είναι στις προθέσεις του να αυξήσει τον αριθμό των συνεδριάσεων της επιτροπής; Και το πιο σημαντικό, προτίθεται να συστήσει αντίστοιχες επιτροπές σε όλη την περιφέρεια ανάλογα με την γεωγραφική ροή των υποθέσεων ή ακόμα και λόγω του μεγέθους της Αττικής να συστήσει τουλάχιστον 2 επιτροπές στο νομό Αττικής;"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...