Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

1ο νηπιαγωγείο Ιστιαίας εν έτει 2012 (αν έχεις 200ευρω διάβαινε)

Παιδιά (νήπια) άλλου Θεού μοιάζουν όσα οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δύναμη να καταβάλουν το μηνιάτικο 200ευρω στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία της Ιστιαίας.

Και φέτος εν έτη 2012 ο φακός του Ιστιαία Νιουζ επισκέφθηκε το 1ο νηπιαγωγείο Ιστιαίας, και φέτος όπως ήταν αναμενόμενο το νηπιαγωγείο το βρήκαμε στα ίδια χάλια και χειρότερα όπως τις προηγούμενες χρονιές. Εικόνες οδυνηρές...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζετε στις τουαλέτες και το προαύλιο. Το χαμηλό κτίριο με τις δύο τουαλέτες για τόσα παιδιά είναι ετοιμόρροπο, οι σοφάδες έχουν φουσκώσει και πέφτουν, ενώ εντοπίσαμε και πρόσφατο τούβλο που έπεσε πάνω από την είσοδο τους. Έχουν πέσει και άλλα τούβλα που πετάχτηκαν. Θέρμανση, παράθυρα και τζάμια στην σιδερένια πόρτα δεν υπάρχουν με τα παιδιά να είναι αναγκασμένα τον χειμώνα για να επισκεφθούν την τουαλέτα και να γίνουν μούσκεμα από την βροχή και να παγώσουν.
Το παιχνίδι φέρνει δίψα και τα παιδιά για να ικανοποιήσουν την δίψα τους έχουν δύο επιλογές, ή να κουβαλάνε εμφιαλωμένο από το σπίτι ή τις δύο παλιές και βρώμικες βρύσες γεμάτες άλατα και σκουριά στον κατεστραμμένο τοίχο των τουαλετών.
Το προαύλιο είναι στρωμένο με χώμα και κοφτερό χαλίκι, κουβαδάκια και "χωματουργικές εργασίες" έχουν γίνει το παιχνίδι των παιδιών. Ως και τριανταφυλλιές με επικίνδυνα αγκάθια είδαμε. Τα μόνα παιχνίδια είναι δύο κούνιες χωρίς μέτρα ασφαλείας και μία παλιά τσουλήθρα που έχει επισκευασθεί με... τάβλα οικοδομής!
Τα πλακάκια στην είσοδο της αίθουσας γλιστράνε χωρίς καν να έχει βρέξει, τα κάθε λογής παράθυρα δεν διαθέτουν παντζούρια, απογοητευτική είναι και η εικόνα του εσωτερικού χώρου.
Αναρωτιέμαι οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι για αυτά τα χάλια, θα έφερναν εδώ το παιδί τους; Πως μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό και να διαθέτουμε χιλιάδες ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, όταν τα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα αντιμετωπίζουν τέτοιες τραγικές καταστάσεις;


istiaianews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...