Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ιστιαία: Αγιασμός με... φραπέ

Μπορεί κράτος και κυβερνήσεις να μην προσφέρουν τίποτα στην παιδεία και εκπαίδευση κάνοντας τις σπουδές να φαίνονται Γολγοθάς για τον οικονομικό οικογενειακό προϋπολογισμό, οι καφετέριες προσφέρουν (και το διαφημίζουν στα σχολεία) έκπτωση στον μαθητικό... καφέ!

Πρώτο κουδούνι - αγιασμός σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου για τα σχολεία του Δήμου και οι δρόμοι γύρω από το σχολικό συγκρότημα (νηπιαγωγείο - δημοτικό - γυμνάσιο - λύκειο) της Ιστιαίας, καθώς και οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν σε αυτό, γέμισαν φει-βολάν προσφοράς γνωστού κεντρικού καφέ μπαρ αναφέροντας "για τους μαθητές γυμνασίου - λυκείου 1,50 ευρώ ο καφές...".
Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι χτύπησε και το χαρτζιλίκι των μαθητών, έτσι με την επίδειξη μαθητικής ταυτότητας οι μαθητές θα έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν φθηνότερο καφέ μετά από μια κοπιαστική σχολική ημέρα.

Πέρα από όλα αυτά που φαντάζουν αστεία, υπάρχει η ηθική ευθύνη και ο νόμος. Ο νομικός σύμβουλος του Ιστιαία Νιουζ μας ανάφερε: Όχι μόνο είναι παράνομη η ρίψη φει-βολάν και η αφισοκόλληση που αυτό είναι το τελευταίο, αλλά υφίσταται και ο Νόμος 3730/2008 ΦΕΚ 262Α για την προστασία των ανηλίκων αναφέροντας στο άρθρο 4 πως «απαγορεύεται σε ανηλίκους η είσοδος και παραμονή, καθώς και οποιασδήποτε μορφής απασχόληση σε κέντρα διασκεδάσεως και αμιγή μπαρ...» και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες. Παράλληλα, ισχύει και Μόνιμη Αστυνομική Εγκύκλιος (ΜΑΕ) για διενέργεια αστυνομικών ελέγχων για τους παραπάνω λόγους.

Χωρίς να θέλω να πολιτικοποιήσω το ρεπορτάζ, αναρωτιέμαι: Αν λειτουργούσε σωστά η κρατική μηχανή και οι υπηρεσίες που την απαρτίζουν, θα μιλούσαμε για αντικατάσταση αυτών από πολιτικά κόμματα;
Καλή σχολική χρονιά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...