Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΑΡ: «Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα αντικαταστήσουν την εφεδρεία»

Οι διαφωνίες που υπάρχουν από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας μπορούν να ξεπεραστούν υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος. 


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε «το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας».

Τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευτούν οργανισμοί και να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας ότι κάτι προχωράει σε αυτή τη χώρα...».

Όπως είπε, για το 2012 δεν θα υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και κυρίως των ένστολων, χωρίς να υπάρχει όμως δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών, για τα επόμενα χρόνια. «Η δέσμευση που υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι, τουλάχιστον για φέτος δεν θα υπάρχει καμία μείωση, τουλάχιστον για το 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...