Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Επιτέλους θα ησυχάσουμε από τη δυνατή μουσική του STAVEDO;

Φωτό από egnomi.gr
Μετά από πολλές δύσκολες νύχτες κατά τις οποίες η ηχορύπανση από το κέντρο διασκέδασης STAVEDO έχει γίνει αφόρητη και, εξ όσων γνωρίζω αυτό ισχύει για δεκάδες συμπολίτες, απευθύνθηκα στο λιμεναρχείο, ξημερώματα Κυριακής 29/7 για να ζητήσω την παρέμβασή του. Ο αξιωματικός υπηρεσίας δήλωσε εξίσου αγανακτισμένος με εμένα και με παρέπεμψε στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας. Μετά και από αυτή την εξέλιξη κατέθεσα γραπτή καταγγελία (αρ. πρωτ. 1465/30-7-2012) στο Λιμενικό Ταμείο, την οποία και σας επισυνάπτω:

"Καταγγελία για παρενόχληση κατά τις ώρες κοινής ησυχίας

Αξιότιμε κύριε,

Θα ήθελα να σας καταγγείλω ότι η εγκατάσταση υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΣΤΑΒΕΝΤΟ) η οποία λειτουργεί στην περιοχή χερσαίας ζώνης βορείου λιμένα Χαλκίδας ΟΤ7, με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει η επιχείρηση με την επωνυμία «ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜ. – ΑΖΔΕΡΗΣ ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» με το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας (ΑΔΑ: Β4Λ3ΟΠ12-ΡΤΩ), εκπέμπει πολύ δυνατή μουσική κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί ηχορύπανσης και σεβασμού των ωρών κοινής ησυχίας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 και περί τις 01.30 μετά τα μεσάνυκτα, η μουσική από τον εν λόγω χώρο ακουγόταν εξαιρετικά έντονα, πολλά τετράγωνα μακριά, τουλάχιστο μέχρι τις οδούς Κακαρά και Αβάντων, όπου και κατοικώ. Σημειώνω ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που δημιουργείται αυτό το θέμα. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του STAVEDO σχεδόν κάθε βράδυ, αλλά ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, έχουμε τεράστιο πρόβλημα ηχορύπανσης. Για το λόγο αυτό τηλεφώνησα στο Λιμεναρχείο που έχει την αρμοδιότητα επιβολής του νόμου στην περιοχή. Ο αξιωματικός υπηρεσίας απάντησε ότι δέχονται πολλά σχετικά τηλεφωνήματα για ηχορύπανση από το συγκεκριμένο χώρο και έχουν προβεί σε επανειλημμένες συστάσεις προς τους υπεύθυνους του χώρου. Σημείωσε δε, ότι τις τελευταίες μέρες έχουν στείλει δύο φορές τον υπεύθυνο του χώρου στο Αυτόφωρο αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα και αδυνατούν να λάβουν κάποιο άλλο μέτρο για να σταματήσει η προσβολή των ωρών κοινής ησυχίας. Τέλος, μου προτάθηκε να απευθυνθώ στο φορέα διαχείρισης του χώρου, δηλαδή στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας. Να τονίσω ότι η δυνατή μουσική συνεχίστηκε, παρά και ένα δεύτερο τηλεφώνημα στο Λιμεναρχείο, τουλάχιστο μέχρι τις 03.30 το πρωί.

Για το λόγο αυτό απευθύνομαι στην υπηρεσία σας. Θα ήθελα να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να σταματήσει άμεσα η ηχορύπανση και η προσβολή των ωρών κοινής ησυχίας. Θέλω να τονίσω ότι δεν αποσκοπώ στην δίωξη ή την τιμωρία των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, τους οποίους ουδόλως γνωρίζω, αλλά ενδιαφέρομαι πρώτιστα για την προάσπιση των συμφερόντων της οικογένειάς μου, και πιστεύω και πολλών ακόμη συμπολιτών μας, που υποφέρει από την κακή επιχειρηματική δραστηριότητα της επιχείρησης στην οποία έχετε παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και αναμένω να με ενημερώσετε για τα μέτρα που λάβατε επί του θέματος.


Με τιμή

Στάθης Κουρνιώτης "

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...