Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ανοίγει ο φάκελλος ΤΟR-Μ1- Ο «χοντρός », ο «έμπορος» και οι συνεργάτες του Άκη...

Η υπόθεση των ΤΟR-Μ1 επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο έπειτα από την ανάθεσή της στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και στον επίκουρο ανακριτή Ιωάννη Σταυρόπουλο, τέσσερα χρόνια μετά την άσκηση διώξεων εναντίον 12 προσώπων για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

Σ
English: A Russian Tor-M1 SAM in 2008.
A Russian Tor-M1 SAM  (Photo credit: Wikipedia)
ύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής » πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο της ανακριτικής έρευνας ήταν γνωστά από την εμπλοκή τους και σε άλλες δικογραφίες σκανδάλων, τα οποία είχαν επίσης σχέση με διαχείριση δημοσίου χρήματος.

Το έγγραφο που απευθύνεται σε ιδιωτική τράπεζα δείχνει ότι για την υπόθεση των Tor-M1 κατηγορούμενοι είναι μεταξύ άλλων ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμυνας Γιάννης Σμπώκος, ο άλλοτε διευθυντής του ίδιου υπουργείου Αντώνης Κάντας, ο Βλάσης Καμπούρογλου, αλλά και ο Αραβας έμπορος όπλων Φουάντ αλ Ζαγιάτ, γνωστός στα ανακριτικά γραφεία ως ο "χοντρός".

Παρά ταύτα η υπόθεση των Tor-M1, που ενεργοποιείται τώρα μετά και τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, λίμναζε επί χρόνια σε γραφείο ανακρίτριας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...