Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Κάρυστος: "Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας ας αλλάξουμε συνήθειες"

Με την φράση: "Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας ας αλλάξουμε συνήθειες" ,ο Δήμαρχος Καρύστου έβαλε προτεραιότητα την προώθηση της ανακύκλωσης. 

Ζήτησε από όλους να διαχωρίζον τα υλικά χαρτιού, χάρτινων συσκευασιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων.


Στα πλαίσια της προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Καρύστου έχει θέσει ως βάσιμη προτεραιότητα την προώθηση της ανακύκλωσης.

Ήδη υλοποιείται πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού σε πολλές γειτονιές και έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητοι μπλε κάδοι. Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος ζήτησε να διαχωρίζουμε τα υλικά χάρτινης συσκευασίας από τα κοινά απορρίμματα. Δηλαδή, τα βάζουμε ξεχωριστά, δίχως να είναι τοποθετημένα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Για να μην υπερχειλίζουν οι κάδοι δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο απόρριψης των χαρτοκιβωτίων. Τα χαρτοκιβώτια τοποθετούνται μέσα στον μπλε κάδο αφού πρώτα συμπιεστούν. Στην περίπτωση μεγάλου αριθμού χαρτοκιβωτίων, τα δεματοποιούμε συμπιεσμένα. Στους μπλε κάδους μπορούμε να απορρίψουμε όλα τα είδη έντυπου χαρτιού (όπως : εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια και όλων των ειδών τα υλικά χάρτινης συσκευασίας, όπως : χαρτοκιβώτια, συσκευασίες τύπου τετραπακ, χάρτινες συσκευασίες από τρόφιμα, είδη προσωπικής φροντίδας και καθαρισμού σπιτιού).
Στο χώρο της Τεχνικής Υπηρεσίας (έναντι γηπέδου Καρύστου) υπάρχουν κοντέινερ για την απόρριψη των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και των λαμπτήρων.
Επίσης τονίζει να μην ξεχνάμε :
Να ρίχνουμε τις σακούλες απορριμμάτων πάντα μέσα στον κάδο και να κλείνουμε το καπάκι. Δεν πετάμε τις σακούλες από απόσταση στον κάδο ή γύρω από αυτόν.
Να τοποθετούμε τα χόρτα σε σακούλες και τα κλαδιά δένδρων να τα τεμαχίζουμε και τα δεματοποιούμε για λόγους μείωσης του όγκου και του κόστους μεταφοράς.Να μην ρίχνουμε στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, αντικείμενα όπως : μπάζα, κλαδιά, οικοσκευές, μπαταρίες, λάδια, ορυκτέλαια, σίδερα, κλπ.Να μην παρκάρουμε μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων ή ανακύκλωσης, διότι παρεμποδίζουμε την αποκομιδή τους.Να μην βρωμίζουμε την πόλη με τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων ζώων.Να σεβόμαστε τους εργαζόμενους της καθαριότητας και να συσκευάζουμε με ασφαλή τρόπο τα απορρίμματα.Ότι πριν την απόρριψη ογκωδών αντικείμενων (στρώματα, έπιπλα, κλαδιά, προϊόντα αποψίλωσης κήπου κλπ.) επικοινωνούμε με την Τεχνική Υπηρεσία (2224022283) για τη μεταφορά τους.Να μη ρυπαίνουμε με κανέναν τρόπο ρέματα, κοινόχρηστους χώρους, θάλασσες και ακτές.
Η καθαρή πόλη προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Αγαπώ την πόλη μου σέβομαι το περιβάλλον και τους συμπολίτες μου.
Η καθαριότητα και η ανακύκλωση χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...