Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Από το 2000 είχε να κάνει φορολογική δήλωση ο Μάκης Ψωμιάδης

Στο προσκήνιο ήρθε και πάλι η οικογένεια Μάκη Ψωμιάδη, αυτή τη φορά όμως ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας δεν ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής, αφού το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν ο γιος του Σταύρος και η κόρη του Χριστίνα.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε διενεργήσει την έρευνα και για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη και σιγά σιγά το κουβάρι της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ήρθαν στην επιφάνεια και οδήγησαν σε άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη.

Σύμφωνα με τα Νέα στα στοιχεία της δικογραφίας αναφέρεται πως ο Σταύρος Ψωμιάδης μόνο για το οικονομικό έτος 2007 εμφανίζεται να δηλώνει εισόδημα 7.000 ευρώ στην Εφορία, ενώ από έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα είχε διαχειριστεί περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά ήταν αρκετά για να οδηγήσουν την έκτη τακτική ανακρίτρια Αμαλία Τσαπικούνη και του εισαγγελέα Δημήτρη Ζημιανίτη να δείξουν ομόφωνα το δρόμο για τον Κορυδαλλό στον Σταύρο Ψωμιάδη, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος. Για την αδερφή του Χριστίνα η αντιμετώπιση ήταν πιο ευνοϊκή, αφού αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της αλλά με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων όμως μοιάζει με το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Ψωμιάδη, αφού εκτός από τον πατέρα Μάκη που είναι στην κορυφή της λίστας ακόλουθούν ο γιος, η κόρη, η σύζυγος και τρία ακόμη συγγενικά του πρόσωπα.

Ο ίδιος ο Μάκης Ψωμιάδης σύμφωνα με πληροφορίες και έπειτα από σχετικό έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε πως έχει να υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2000.

Η εισαγγελική δίωξη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που αποδίδεται σε όλα τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη, έχει δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στην υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Το δεύτερο μέρος αφορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής για το οποίο συνεχίζεται η έρευνα από το ΣΔΟΕ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...