Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μπαρόζο-Ρομπάι: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G20 στις 18 και 19 Ιουνίου στο Μεξικό, θα καταστεί σαφές ότι υπάρχει η επιθυμία η Ελλάδα  να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, δηλώνουν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Ενόψει της συνόδου κορυφής των G20, όπου θα συζητηθού θέματα που αφορούν στην παγκόσμια οικονομία και ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη οι κύριοι Μπαρόζο και Ρομπάι εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση στην οποία τονίζουν πως: «Θα επιβεβαιώσουμε ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα της Ε.Ε. να δοθεί μια συνολική απάντηση στην κρίση δημόσιου χρέους, με την αντιμετώπιση των προκλήσεων των ευάλωτων χωρών, τη στήριξη της ανάπτυξης μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διαφοροποιημένης και ευνοϊκής για την ανάπτυξη εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, την ενίσχυση των οικονομικών τειχών προστασίας στη ζώνη του ευρώ, τη χρηματοδότηση και την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ. Θα επιβεβαιώσουμε και πάλι στους εταίρους μας της G20 τη δέσμευσή μας να διαφυλάξουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ».
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται συγκεκριμένα και στην Ελλάδα: «Θα καταστήσουμε σαφές ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει». 
«Τέλος, οι εταίροι μας θα ενημερωθούν για τη διαδικασία που έχουμε δρομολογήσει για την περαιτέρω ενδυνάμωση και εμβάθυνση της οικονομικής μας ένωσης, σε βαθμό ισάξιο με τη νομισματική μας ένωση», καταλήγει η ανακοίνωση.
Και οι δύο πρόεδροι θα καλέσουν επίσης τους εταίρους της ομάδας G20 να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίνοντας ισχυρή ώθηση για την επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,«η Ε.Ε. είναι πεπεισμένη ότι το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη, που πρόκειται να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20, θα πρέπει να είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και ισόρροπων δεσμεύσεων από όλα τα μέλη της G20, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Κίνας, και ότι θα προσφέρει σε όλες τις χώρες της G20 ένα στέρεο πλαίσιο για την ανανέωση των δεσμεύσεών τους να προωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...