Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Ανήθικη» χαρακτηρίζει το ΣΔΟΕ την κρουαζιέρα Χρουσαλά-Πατίστα

«Πικρή» αναμένεται να βγάλει το ΣΔΟΕ την απόφαση του ζεύγους Χρουσαλά-Πατίστα να πάρουν το μη νομιμοποιημένο γιοτ τους (το οποίο ελέγχεται για οφειλές 1 εκ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο) και να πάνε κρουαζιέρα στην Μύκονο.
«Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», δήλωσε στην Real News ο αρμόδιος διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος σχετικά με την απόφαση του ζεύγους Πατίστα-Χρουσαλά να μετακινήσει το μη νομιμοποιημένο 28μετρο γιοτ τους, Mirage, για μια κρουαζιέρα στην Μύκονο.
Το συγκεκριμένο σκάφος είναι δηλωμένο ως επαγγελματικό (σε εταιρία εκπρόσωπος της οποίας είναι σύζυγος εργαζομένου στην ναυτιλιακή του εφοπλιστή που είναι άνεργη και δηλώνει ετήσιο εισόδημα 200 ευρώ) και απαιτείται 1.000.000 ευρω για να νομιμοποιηθεί. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μετακινηθεί, με την προϋπόθεση να έχουν ενημερωθεί οι αρχές.
Το ΣΔΟΕ, το οποίο ερευνά προσεκτικά την υπόθεση, ενημερώθηκε για το απόπλου άμεσα και προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες «Με επείγον έγγραφο ζητήσαμε από τα λιμεναρχεία Βουλιαγμένης και του Φλοίσβου να μας ενημερώσουν σχετικά με τον αν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα για το συγκεκριμένο ταξίδι. Όταν ένα σκάφος είναι δηλωμένο επαγγελματικό αλλά προδήλως χρησιμοποιείται για προσωπικά ταξίδια, αποδεικνύεται ότι η ΝΕΠΑ ήταν τέχνασμα ώστε να μην πληρωθούν οι φόροι. Αυτές οι περιπτώσεις προκαλούν ανοιχτά το δημόσιο αίσθημα (..) Αν δεν παρουσιαστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον κ. Πατίστα, το σκάφος θα κατασχεθεί άμεσα», δήλωσε συγκεκριμένα ο κος Φλωράτος.
Ενώ, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ επίσης συμπλήρωσε «Ζητήσαμε να μας προσκομίσουν στοιχεία και μας εμφάνισαν κάποια ναυλοσύμφωνα που δεν κρίθηκαν επαρκή. Μελετάμε το βιβλίο της γέφυρας που πήραμε στα χέρια μας πριν από λίγες μέρες, ενώ παράλληλα περιμένουμε απαντήσεις από τα λιμεναρχεία Βουλιαγμένης και Φλοίσβου για το ταξίδι στην Μύκονο».
Πάντως, αν τελικά αυτό αποδειχθεί το τελευταίο ταξίδι του ζεύγους με το Mirage, τουλάχιστον φαίνεται να το ευχαριστήθηκαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News το Mirage σάλπαρε το απόγευμα της Παρασκευής για Μύκονο. Το πρωί του Σαββάτου οι επιβαίνοντας απόλαυσαν το πρωινό που είχε ετοιμάσει ο σεφ του σκάφους και στην συνέχεια βουτιές και θαλάσσια sport. Το μεσημέρι ο Λέοντας έκανε λίγη ιστιοπλοΐα με το μικρό σκάφος που φιλοξενεί στην καρίνα, ενώ το βράδυ περιλάμβανε φαγητό στο NAMMOS και νυχτερινή έξοδο στα Ματογιάννια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...