Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Έκθεση ψηφιδωτού στη Μακρυμάλλη

Πολλές φορές οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους στοιχεία με μια δυναμική που αν συνδράμουν οι κατάλληλες συνθήκες και βγουν στην επιφάνεια αυτά τα στοιχεία μπορούν να μετουσιωθούν σε δημιουργία.

Έτσι, λοιπόν, μερικές γυναίκες με καλλιτεχνικές ανησυχίες από τη Μακρυμάλλη άρχισαν να πειραματίζονται με τον κόσμο των ψηφιδωτών, δημιουργώντας αξιόλογα έργα τα οποία και πήραν την πρωτοβουλία να εκθέσουν. Πολύτιμη σε αυτή την προσπάθεια η εμπειρία της Ελένης Χριστούλια που ασχολείται με αυτή τη δραστηριότητα από το 1985 (με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις).

Το υλικό είναι φυσικές ψηφίδες από παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας – από τη Χαλκιδική μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση - ούτε στο σχήμα ούτε στο χρώμα. Μόνο η φύση φρόντισε γι’ αυτό για εκατομμύρια χρόνια σε μια αέναη κίνηση. Ήταν συνειδητή επιλογή να γίνει αποκλειστικά συλλογή φυσικών ψηφίδων για να ακολουθήσει η μετουσίωσή τους σε τέχνη, μια τέχνη που παραπέμπει στην αρχαιότητα και, δη, στην κλασσική εποχή όταν ο αρχαίος ψηφοθέτης χρησιμοποιούσε φυσικές ψηφίδες σε αντίθεση με τους μετέπειτα που τις επεξεργάζονταν κατά βούληση.

Το Σάββατο, λοιπόν, 30 Ιουνίου 2012 στις 20.00 στην Τ.Κ. Μακρυμάλλης η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να αξιολογήσει μια προσπάθεια πέντε γυναικών (Βασιλική Μουτουσίδου-Γεωργοπούλου, Παναγιώτα Αντωνιάδου-Δημητρίου, Έλλη Αντωνιάδου-Λύρα, Αλέκα Χαλαστάρα-Παπασηφάκη, Ελένη Μουτουσίδου-Χριστούλια) που, καλύπτοντας εσωτερικές τους ανάγκες, απέδωσαν θέματα από τη φύση και την ιστορία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 8/07/2012.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...