Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Χατζηδάκης: ''Δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με του Καραμανλή το 1974''

Την ανάγκη για εθνικό μορατόριουμ και προσωρινή ανακωχή, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας το Σάββατο στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Όπως τόνισε, αν η κυβέρνηση δεν πετύχει, θα είναι χτύπημα για τον τόπο ενώ εκτίμησε ότι αποκλείεται να αποτύχει η κυβέρνηση και να πετύχει η χώρα.

''Δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με τη μάχη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974'', σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης του Μνημονίου

Ο κ. Χατζηδάκης τάχθηκε επίσης υπέρ της ''συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο, λέγοντας ότι είναι ενδιαφέρουσα ιδέα''. Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να υπάρξει και μια εθνική ομάδα υλοποίησης των αλλαγών, που χρειάζονται και δεν έχουν γίνει, στην οποία θα συμμετέχουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Ο υπουργός έθεσε ακόμη τρεις προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς την οποία, όπως είπε, το έργο της κυβέρνησης θα είναι μάταιο: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Τόνισε μάλιστα ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης με τη στήριξη του 50% των πολιτών είναι θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...