Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Σουλτς: Περισσότερος χρόνος και όχι χρήματα για την Ελλάδα

«Ήδη τα 130 δισεκατομμύρια είναι πάρα πολλά λεφτά», σημείωσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την επιστροφή των δανείων».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περαιτέρω οικονομική βοήθεια, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης περισσότερου χρόνου για την αποπληρωμή των δανείων.

«Ήδη τα 130 δισεκατομμύρια είναι πάρα πολλά λεφτά», σημείωσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την επιστροφή των δανείων». Ενδεικτικά, ανέφερε το γεγονός ότι τον Οκτώβριο υπάρχουν προθεσμίες «για τις οποίες γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα», άρα, όπως είπε, πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση. «Ήδη», πρόσθεσε, «το έχει αναφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Χρειάζονται όμως και επενδύσεις που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και απασχόληση. Σε αυτό το θέμα, παραδέχθηκε, «το μνημόνιο δεν είναι αρκετά σαφές και θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουμε πού μπορούν να γίνουν αυτές οι επενδύσεις».

Όπως εξάλλου επεσήμανε, οι υποσχέσεις της ΕΕ δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο στο να δοθούν λεφτά και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα τεχνογνωσία για να μεταρρυθμίσει την διοίκησή της, ώστε να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική, αλλά και στην κατάρτιση προγράμματος δανείων για Έλληνες επιχειρηματίες».

Ο Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε «θετικό μήνυμα» τη δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας, ενώ ερωτηθείς τι περιμένει ο ίδιος από τον κ. Σαμαρά, απάντησε: «Να μπορούμε να βασιστούμε σε αυτόν, διότι υπενθυμίζω ότι στην κυβέρνηση Παπανδρέου ο ίδιος έλεγε όχι σε όλα, σε τέτοιο βαθμό που ούτε η ίδια η Μέρκελ δεν μπορούσε να τον μεταπείσει». «Τώρα παίρνει "πίστωση εμπιστοσύνης", αλλά πρέπει να αποδείξει ότι το εννοεί σοβαρά», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...