Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δύο οι νεκροί από το μακελειό στην Κρήτη – Φόβοι για βεντέτα

Αστυνομικοί "κατέκλυσαν" το χωριό, λίγο μετά την τραγωδία της νύχτας της Κυριακής στον Προφήτη Ηλία, με τον 34χρονο δημοτικό υπάλληλο και γυμναστή, Πρίαμο Ξυδάκη, να πέφτει νεκρός από τα πυρά ενός 52χρονου κρεοπώλη.

Ο φόβος να ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ των δύο μεγάλων οικογενειών της περιοχής είναι μεγάλος, γι' αυτό και οι αστυνομικοί έχουν μετατρέψει σε «φρούριο» την περιοχή.

Μάλιστα, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επεισοδίων, ο 52χρονος κρεοπώλης, δράστης των πυροβολισμών με καραμπίνα, που έριξαν νεκρό τον Πρίαμο Ξυδάκη, μεταφέρθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται σε ειδικό απομονωμένο δωμάτιο, φρουρούμενος. Ο άνδρας είναι εκτός κινδύνου και φέρει τραύματα στα πόδια.

Αστυνομικοί φρουρούν και το 17χρονο γιο του κρεοπώλη που τραυματίστηκε από σφαίρα στο λαιμό και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ωστόσο ο νεαρός δεν κρατείται, καθώς μέχρι στιγμής δεν προκύπτει συμμετοχή του στο τραγικό συμβάν.

Αντίθετα, τη μάχη για τη ζωή έχασε ο 64χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καθώς τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, χωρίς να έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Ο άτυχος άνδρας καθόταν λίγο πιο μακριά από το κρεοπωλείο του 52χρονου, και χτυπήθηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε δύο σημεία στη θωρακική αορτή.

Όσο για τις αιτίες που μια βραδιά γιορτής, αυτή του Κλήδωνα, κατέληξε σε τραγωδία, πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσφατο διαπληκτισμό μεταξύ του 17χρονου και νεαρού της οικογένειας του Ξυδάκη. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, ό,τι κι αν είχε γίνει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των νεαρών ήταν μόνο η αφορμή, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών, εδώ και καιρό, δεν ήταν καθόλου καλές.

cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...