Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τσίπρας: "Να σταματήσουν την ανόητη κινδυνολογία"

Six party leaders' televised debate ahead of t...
 (Photo credit: Wikipedia)
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, κάλεσε τα κόμματα, να εστιάσουν την προεκλογική τουςεκστρατεία στις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα και να σταματήσουν την «ανόητη κινδυνολογία».

Αναφορικά με την πρόταση που έγινε για ντιμπέιτ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, απάντησε: «Το διάλογο δεν τον έχουμε αρνηθεί ποτέ».

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και η παρουσία μας στην ευρωζώνη μπορεί να αποτελέσει εχέγγυο για μια σταθερή πορεία στο βαθμό που μπορεί να συντελέσει σε μια αλλαγή πολιτικής. Χαρακτηριστικά είπε πως, «η χώρα πρέπει να αξιοποίησει τα δικαιώματα που έχει από την ισότιμη συμμετοχή της στην ευρωζώνη».

Σχετικά με τις καταθέσεις, σημείωσε εκ νέου ότι τις εγγυάται το Σύνταγμα και η ΕΚΤ και διαβεβαίωσε πως θα της εγγυηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι μεταξύ των άμεσων μέτρων που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν σχηματίσει κυβέρνηση, είναι η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 440 ευρώ, η προώθηση δημόσιων επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Το επόμενο βήμα, όπως ανέφερε, θα είναι να δρομολογηθεί ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου, δηλ. ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Πρότεινε επίσης έλεγχο πόθεν έσχες για όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό.

Τάχθηκε κατά της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση του Μ. Γλέζου, η οποία πυροδότησε αντιδράσεις, διευκρίνισε ότι είναι μια ιδέα που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα προσπαθήσουμε με βάση τη στήριξης που θα μας δώσει ο λαός να δημιουργήσουμε ένα σταθερό πεδίο πάνω στο οποίο πατήσει η ελληνική οικονομία», τόνισε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...