Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΙΤΑΛΙΑ: 6 Νεκροί, 3.000 άστεγοι και μεγάλες ζημιές από το σεισμό

Τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές από την σεισμική δόνηση μεγέθους έξι βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε στις 04:04 το πρωί, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Έξι άτομα έχασαν την ζωή τους, τέσσερις εργάτες και δυο γυναίκες, και οι τραυματίες ξεπερνούν τους πενήντα.

Δεκάδες εκκλησίες και ιστορικά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, είναι αδύνατον να υπολογιστεί, αυτή την στιγμή, το συνολικό κόστος των καταρρεύσεων, για την πολιτιστική κληρονομιά.
Η περιφέρεια της Μόντενα ζήτησε να καταργηθεί κάθε δέσμευση που της έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση Μόντι, σε ότι αφορά τον περιορισμό των εξόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, εκτάκτου ανάγκης.

Με την πρόσφατη αλλαγή του σχετικού νόμου, στο μεταξύ, το ιταλικό κράτος δεν συμβάλλει στην πληρωμή των ζημιών που οφείλονται σε φυσικές καταστροφές. Η σχετική βοήθεια, θα μπορεί να δοθεί στους πολίτες, μόνο με αύξηση των φόρων επί των καυσίμων.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Ερράνι, έκανε γνωστό, όμως, ότι έχει ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ολόκληρη η χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν λίγο η πολιτική προστασία της Ιταλίας, τα άτομα που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είναι πάνω από τρεις χιλιάδες.
Στις 15:18 μ.μ. σημειώθηκε νέα δόνηση 5,1 βαθμών ρίχτερ. Δεν υπάρχουν νέοι τραυματίες, αλλά πολλά ιστορικά κτήρια που είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές, κατεστράφησαν ολοσχερώς.    

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...