Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μπουτάρης: «Να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα»

Να κηρυχτεί παράνομο «το ναζιστικό κόμμα» και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία, ζήτησε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι είναι πέρα από κάθε λογική να έχουμε μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ένα ναζιστικό κόμμα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ'ΣΣ, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «είναι σημεία των καιρών γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο».

«Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, γιατί ξέρουμε τις συνέπειες» υποστήριξε από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ειδικά στη χώρα μας, η οποία διαθέτει μια από τις πιο ένδοξες ιστορικές αναφορές Εθνικής Αντίστασης, η είσοδος της Χρυσής Αυγής, μιας ακραίας οργάνωσης που εμφορείται από ναζιστικές ιδέες, υιοθετεί φασιστικές συμπεριφορές και χιτλερικούς χαιρετισμούς και λειτουργεί, όπως έκπληκτοι είδαμε, με μιλιταριστικές δομές, προκαλεί έντονο προβληματισμό» ανέφερε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...