Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ σάπισε - Το διαλύω και θα το ξαναφτιάξω

Την πρώτη από σειρά σαρωτικών αλλαγών που έχει προαναγγείλει στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υλοποίησε σήμερα. Ζήτησε και έλαβε -το μεσημέρι- τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Βενιζέλος είπε στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι «υπάρχει αναντιστοιχία των οργάνων του ΠΑΣΟΚ με την ελληνική κοινωνία» και ότι «τα όργανα με τη σημερινή τους σύνθεση δεν είναι αντιπροσωπευτικά». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι καταργούνται και όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ σε νομαρχιακό περιφερειακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος, η παράταξη θα διαλυθεί και θα ξαναφτιαχτεί και ο επόμενος της πρόεδρος θα είναι 30άρης. «Την ώρα που στις 18 Μαρτίου προσπαθούσαμε να ανανήψουμε η ιστορία του Άκη μας αποτελείωσε. Δεν ξέρω τι άλλο θα ακολουθήσει αλλά θα μας πλήξει» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας πιθανώς αιχμές για άλλες υποθέσεις διαφθοράς που μπορεί να έρθουν στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, ζήτησε «να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του κυβερνητισμού που σάπισε» και τόνισε ότι από όλες τις λέξεις που κυκλοφορούν προτιμά την λέξη «αναγέννηση» για να περιγράψει τη διαδικασία αναζωογώνησης του κινήματος.

Για τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι θα προτιμούσε «να μην είναι συνομήλικος μου αλλά 30άρης» ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει «να προσπαθεί να αντιγράφει Ανδρέα και να αναλάβει τις ευθύνες του»

Παράλληλα προανήγγειλε επιτροπή ανασυγκρότησης ενόψει του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου στην οποία θα μετέχουν οι εκλεγμένοι βουλευτές και μια σειρά άλλων στελεχών του κινήματος τα ονόματα των οποίων θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Λίγη ώρα νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας δηλώσεις του εκλεγμένου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγάκη για ορισμένους που παρακινούν τους ευρωπαίους να μας διώξουν από το ευρώ, δήλωσε:

«Να βγει να πει ποιόν ακριβώς εννοεί ο κ. Δραγασάκης. Αυτά τα πράγματα είναι άθλια αυτή την κρίσιμη στιγμή. Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος του. Είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση γίνεται για να αποπροσανατολιστεί από την ουσία επιστολής Τσίπρα ο οποίος έχει ήδη προσαρμοστεί και δεν κάνει καμία αναφορά για καταγγελία σύμβασης»

Μισή ώρα πριν προηγούμενη συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου έδινε διαρροή η Κουμουνδούρου ότι ο κ. Βενιζέλος θα συνυπογράψει επιστολή με τον κ. Τσίπρα. Εχθές που κατατέθηκε υπεύθυνη πρόταση από κ. Κουβέλη τον είπαν Καρατζαφέρη της Αριστεράς. Και σήμερα λίγο πριν νέα συνάντηση του κ. Βενιζέλου με Τσίπρα, στελέχη τους δημιουργούν αυτό το κλίμα. Ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει στην απλή αναλογική, δηλαδή στις συνεργασίες, θα πρέπει να απαντήσει γιατί τα στελέχη του δυναμιτίζουν το κλίμα και δεν δίνουν λύση με το σχηματισμό κυβέρνησης στον τόπο και στην πραγματικότητα εξωθούν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις;.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...