Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Με αυξημένα προβλήματα τα μωρά της εξωσωματικής

Κατά ένα τρίτο είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες μελλοντικών προβλημάτων για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί... με εξωσωματική ή άλλη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε σχέση με το μωρά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό.

Οι Κινέζοι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που γεννιούνται με υποβοηθούμενο τρόπο, έχουν αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων σε ποσοστό 37% κατά μέσον όρο.

Οι ερευνητές δεν αιτιολόγησαν τον αυξημένο αυτό κίνδυνο και σε ποιο βαθμό αυτός οφείλεται στην ίδια την τεχνολογία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ή στους γονείς που έχουν προβλήματα σύλληψης.

Η νέα μελέτη δεν διαπίστωσε διαφορετικό κίνδυνο ανάμεσα στις δύο τεχνικές: της εξωσωματικής γονιμοποίησης (το ωάριο της μητέρας γονιμοποιείται εκτός της μήτρας και μεταφέρεται μετά σε αυτήν) και της σπερματέγχυσης (το σπερματοζωάριο εισάγεται απευθείας στο ωάριο).

Ο κίνδυνος και στις δύο περιπτώσεις αφορά διάφορα όργανα και λειτουργίες του μωρού, όπως τα γεννητικά όργανα, τον σκελετό, το πεπτικό σύστημα, το νευρικό σύστημα κ.α.
medicalnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...