Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, ξεκίνησε τη λειτουργία του εκπαιδευτικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Πάρκο του Λαού. Στόχος μας η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να αναγνωρίζουν τους οδικούς κινδύνους και να μαθαίνουν πώς να τους αποφεύγουν.

Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά θα είναι σε θέση :

Να γνωρίσουν τα είδη σήμανσης και τις κατηγορίες πινακίδων και να μάθουν να κυκλοφορούν σωστά.

Να έρθουν σε επαφή με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας, που απορρέουν από τα μηνύματα που στέλνουν οι πινακίδες.

Κατά την επάνοδό τους στο σχολείο, να εξετάσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν γνωστές τους πινακίδες από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Κατά τις πρωινές ώρες και κατόπιν προσυνεννόησης, τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, το Πάρκο θα λειτουργεί με εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κυκλοφοριακή αγωγή, συμβάλλοντας στην εξασφάλιση παροχής στα παιδιά οδηγιών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στους δρόμους, με μορφή ώστε να μπορούν να αφομοιωθούν από αυτά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο αρμόδιο τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ στα τηλέφωνα 2221351916 & 933, fax: 2221351928 e-mail:doappex@gmail.com .

Επιπλέον, ενημερώνουμε τους γονείς ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα είναι ανοικτό τις καθημερινές από ώρα 1700 έως 2100 και τα Σάββατα από 0900 έως 1300, δίνοντας την δυνατότητα στους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους με ίδια μέσα (ποδήλατα, ηλεκτρικά αυτοκινητάκια κλπ) στην κυκλοφοριακή αγωγή.
eviagate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...