Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ο Μπάμπης Στόκας των "Πυξ Λαξ" στην "Οδό Ονείρων"

Ο Μπάμπης Στόκας των "Πυξ Λαξ" έρχεται για μια και μοναδική εμφάνιση την Τετάρτη 4 Απριλίου στην "Οδό Ονείρων".

Ο Μπάμπης Στόκας είναι τραγουδοποιός και ερμηνευτής. Ήταν τραγουδιστής, αλλά και στιχουργός - συνθέτης αρκετών τραγουδιών των Πυξ Λαξ (1989-2004), ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, του οποίου αποτελούσε και ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Μάνο Ξυδού και τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Γεννήθηκε στην Γερμανία, ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα, όπου έζησε στην Καλαμάτα μέχρι τα 11 χρόνια του. Μεγάλωσε στο Μενίδι.

 Μαζί με το Φίλιππο, αλλά και τον Μάνο στην συνέχεια, έρχεται μια περίοδος αναγνωρισιμότητας για τον Μπάμπη, με την είσοδό τους στην δισκογραφία, με το άλμπουμ "Τι άλλο να πεις πιο απλά" και κατακτούν σχεδόν αμέσως το ελληνικό κοινό. Ακολουθεί μια δεκαετία μεγάλων επιτυχιών, στις οποίες συγκαταλέγονται τραγούδια που ερμήνευσε και ο ίδιος όπως: "Ακόμα προσπαθώ", "Δε θα δακρύσω πια για σένα", "Τι είναι αυτό που μας ενώνει", "Φωτιά", "Πούλα με", "Μια βραδυά στο Λεβερκούζεν". Το 2004, με μια συναυλία στο Λυκαβηττό, κλείνει για αυτόν το κεφάλαιο της συνεργασίας του με το σχήμα των Πυξ Λαξ

Τον Μάρτιο του 2001, ενώ ακόμη οι Πυξ Λαξ συνεχίζουν την κοινή τους πορεία, ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Πουλιά της νύχτας". Στα 13 τραγούδια, υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, συν ένα ορχηστικό θέμα που έδωσε και το όνομα στο άλμπουμ.

 Ο Μπάμπης Στόκας έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Ασλανίδου, τα Υπόγεια Ρεύματα, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Μιχάλης Τζουγανάκης και άλλους πολλούς

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...