Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

"Επανάληψη" των... Θεοφανίων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΕΞΕΔΡΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ;
Προετοιμάζουν το... έδαφος για την 25η Μαρτίου τα "Δίκτυα Αλληλεγγύης" και  ζητούν απο τις τοπικές αρχές και φορείς "να μην στηθεί εξέδρα επισήμων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου".

Με ανοικτή επιστολή τους προς το Δήμαρχο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Χαλκιδέων , τα "Δίκτυα Αλληλεγγύης" αναφέρουν:

"Η 25η Μαρτίου είναι μέρα σύμβολο για τον ελληνικό Λαό. Τιμά τους αγώνες που έδωσαν οι άνθρωποι αυτής της γης για ελευθερία.

Αυτόν τον αγώνα δίνει και η γενιά μας ενάντια στους ντόπιους και ξένους κυρίαρχους, που μας θέλουν υποταγμένους, εξαθλιωμένους επαίτες των τραπεζών και των αγορών.

Δεν τους χαρίζουμε την πατρίδα μας, τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας. Τη μέρα αυτή θα διαδηλώσει ο λαός για την ελευθερία του από κάθε κυρίαρχο.

Δεν αποδεχόμαστε την προκλητική παρουσία του υπηρετικού προσωπικού των θυτών του λαού ανάμεσά μας. Δεν τους δίνουμε το δικαίωμα να ασελγούν πάνω στην κοινωνία και την ίδια στιγμή να εμφανίζονται ανενδοίαστα σαν «επίσημοι εκπρόσωποι» του λαού σε «εορταστικές» εκδηλώσεις και μάλιστα σε μια επέτειο όπου αυτοί θα έπρεπε να τρέχουν να κρυφτούν.

Η μέρα αυτή είναι δική μας και των αγώνων μας.
Θα παρελάσουν τα παιδιά μας στο βηματισμό του "ψωμί - παιδεία - ελευθερία" Απαιτώντας Δ η μ ο κ ρ α τ ί α, πραγματική απελευθέρωση.
Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μ η σ τ η θ ε ί ε ξ έ δ ρ α "ε π ι σ ή μ ω ν". Είναι η ώρα να πάρουν όλοι θέση, στην πράξη: ή με το Λαό ή μ’ αυτούς!

Το αίτημα αυτό το κοινοποιούμε και ζητάμε να το υποβάλλουν ανοικτά και δημόσια όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών και όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του νομού μας.
Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, όλα τα εργατικά σωματεία, οι επαγγελματικοί φορείς και συλλογικότητες.

Κυρίως και πρωτίστως να το επιβάλλουμε όλοι οι πολίτες, με συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας και σπουδών, ο καθένας μας με δική του πρωτοβουλία στον κοινωνικό του χώρο, στη γειτονιά του.

Ο Λ Ο Ι ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΤΗΝ 25η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ-ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Ήδη σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου απευθυνθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας με το παρόν ψήφισμα-αίτημα. Ο Πρόεδρος του Ε.Κ “συνυπέγραψε” δηλώνοντας ότι θα το θέσει αυθημερόν στο Δ.Σ, για να προβούν άμεσα σε αντίστοιχο κάλεσμα. Το μεσημέρι συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Χαλκιδέων ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος αποδέχεται το λαϊκό αυτό αίτημα και ότι άμεσα θα κινηθεί ανάλογα".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...