Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Δεκτή η τροπολογία της κ. Περλεπέ για τα λατομεία Καρύστου

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με θέμα «Νέος τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης , Ελέγχου Κατασκευών και λοιπές διατάξεις» την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, ο Υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε δεκτή την τροπολογία της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη, με την οποία επιλύονται σοβαρά ζητήματα που έθεταν εμπόδια στην λειτουργία των Λατομείων σχιστολιθικών πλακών στη Νότιο Εύβοια.

Mε την τροπολογία που εγκρίθηκε διευθετούνται αντιφάσεις της κείμενης νομοθεσίας για τα εν λόγω λατομεία.

Ειδικότερα, αντιμετωπίζεται το κρίσιμο ζήτημα της αναδάσωσης στις εκτάσεις των λατομείων αυτών και αίρονται πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, διοικητικές ποινές προστίμων ή ειδικής αποζημίωσης και κάθε άλλη σχετική διοικητική πράξη για τις περιπτώσεις των λατομείων, όπως συγκεκριμένα διατυπώνεται στο κείμενο της τροπολογίας.

Kατόπιν της αποδοχής της τροπολογίας της, η κυρία Περλεπέ εξέφρασε την ικανοποίησή της αφού όπως τόνισε κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια, τα εν λόγω λατομεία της Νότιας Εύβοιας θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς να θεωρούνται παράνομα όσον αφορά τη δασική νομοθεσία περί αναδάσωσης.

Έτσι και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά θα διατηρήσουν την εργασία τους και η περιοχή δεν θα στερηθεί αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας που συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική ζωή της νότιας Εύβοιας αλλά και συνολικά του νομού και της χώρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...