Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άσκηση πυρασφάλειας στις εγκαταστάσεις της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στον όρμο Βαθέως Αυλίδος στη Χαλκίδα την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010. Η άσκηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο τακτικών ελέγχων ετοιμότητας που πραγματοποιεί η ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ με στόχο τη διασφάλιση άριστου επιπέδου ετοιμότητας και ασφάλειας των εργαζομένων της.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδος με 2 οχήματα των 5 και 10 τόνων, ένα όχημα βραχιονοφόρο (Sky Lift), ένα τζιπ και αρκετοί πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Π.Υ. Χαλκίδος, εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία (Τ.Α. Χαλκίδος) και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης των Εγκαταστάσεων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. δημιουργώντας άρτιες συνθήκες αντιμετώπισης εικονικής πυρκαγιάς για την επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης. Συγκεκριμένα η άσκηση περιελάμβανε τα ακόλουθα:
          Εκδήλωση Πυρκαγιάς στο Δεξαμενοστάσιο των εγκαταστάσεων και
εγκλωβισμό ενός ατόμου
          Ειδοποίηση των αρμοδίων αρχών βάσει του σχεδίου έκτακτης ανάγκης της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. για την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός των εγκαταστάσεων
          Διάσωση και απομάκρυνση του εγκλωβισμένου ατόμου, καθώς και παροχή βοήθειας από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ.
          Κατάσβεση της πυρκαγιάς από την ομάδα πυρασφάλειας της ΙΝΤΕΡΚΕΜ μέσω της λειτουργίας των συστημάτων πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων
          Άμεση επέμβαση της δύναμης της Π.Υ. Χαλκίδος, ο επικεφαλής της οποίας ανέλαβε την επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης

Η άσκηση εκτελέσθηκε υπό τη διαταγή του Υποδιοικητή της Π.Υ. Χαλκίδος Αντιπύραρχου Α. Λέκκα και την επίβλεψη του διοικητή της Π.Υ. Χαλκίδος Πύραρχου Α. Σερεντέλη. Από την πλευρά της ΙΝΤΕΡΚΕΜ τον συντονισμό της ομάδος πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων είχε αναλάβει ο Τεχνικός Διευθυντής και υπεύθυνος Πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Ιωσήφ Κιοσελόγλου. Επίσης, την άσκηση παρακολούθησαν ο πρώην Διοικητής Π.Υ. Χαλκίδος Αρχιπύραρχος ε.α. Ι. Ζώης, ο Γενικός Διευθυντής των εγκαταστάσεων ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Σ. Πορίκης, Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός, οι διευθυντές και χημικοί μηχανικοί άλλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων του Oμίλου της Νεοχημικής Ν. Φιλιπίδης, Π. Γαρέφαλος και Σ. Ροκοτάς μαζί με τους υπεύθυνους τεχνικούς τους, η Διευθύντρια HSE-Quality του Ομίλου της Νεοχημικής Φ. Παπαχρήστου, Χημικός, και η υπεύθυνη του QHSE των εγκαταστάσεων ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Μ. Χριστοδούλου, Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός.

Μετά την λήξη της άσκησης ακολούθησε ανάλυση και σχολιασμός της επιχείρησης στον χώρο συγκέντρωσης του προσωπικού των εγκαταστάσεων από όλους όσοι έλαβαν μέρος σε αυτήν. Ο Διοικητής της Π.Υ. Χαλκίδος Πύραρχος Α. Σερεντέλος, λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο, σχολίασε θετικά τα συστήματα πυρασφάλειας, αλλά και την εκπαίδευση και ανταπόκριση του προσωπικού. Στη συνέχεια ο Τεχνικός Διευθυντής και υπεύθυνος Πυρασφάλειας των Εγκαταστάσεων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Ιωσήφ Κιοσελόγλου, επεσήμανε το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού και το σύγχρονο σύστημα πυρόσβεσης της εγκατάστασης, αλλά και ότι η ετοιμότητα πυρασφάλειας είναι μία διαδικασία που απαιτεί διαρκή εγρήγορση και βελτίωση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους τους ομιλητές για την πολύτιμη συμβολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, και ιδιαιτέρως την Αρχηγό της ομάδος κυρία Δήμητρα Βασιλειάδου.

Η ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. λειτουργεί και δραστηριοποιείται με γνώμονα τον σεβασμό και την ασφάλεια των εργαζομένων της, οι οποίοι αποτελούν τα θεμέλια που στηρίζουν και κινούν τη δραστηριότητά της. Με συνέπεια και υπευθυνότητα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, εξασφαλίζοντας, με τον τρόπο αυτό, άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το ανθρώπινο δυναμικό της.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...