Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για τη "Δια βίου μάθηση"

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Η εφαρμογή μέχρι κεραίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και τη κεντρική εξουσία από τη δημοτική αρχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι αναμφισβήτητη. Άλλη μία απόδειξη είναι και η ίδρυση από το Δήμο, Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που μάλιστα το διαφημίζει και στη δεύτερη σελίδα, της προεκλογικής έκδοσης, της εφημερίδας Νέοι Ορίζοντες. Την παρουσιάζει και σαν ανταπόκριση στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας!!!


“Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων εκπαιδευομένων και μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 500.” Αντικείμενα των μέχρι τώρα 13 τμημάτων είναι: “Επεξεργασία Κειμένου-διαδίκτυο”, “Διαδικτυακά Εργαλεία και υπηρεσίες στη καθημερινή ζωή”, “Ιστορία της τέχνης”, “Εργαστήρι δημιουργικής γραφής” και “Ρώσικα, Αγγλικά και Ισπανικά για τον τουρισμό”!!!

Έχει φτιαχτεί και η αντίστοιχη ιστοσελίδα: http://kdbmka.blogspot.gr

Η Δια Βίου Μάθηση είναι ενσωμάτωση, από  τις Ελληνικές Κυβερνήσεις,  της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 36/05 και ισοδυναμεί με ουσιαστική αναγνώριση των ψευτοκολεγίων. Η υλοποίηση της λεγόμενης Δια Βίου Μάθησης, από το Δήμο μας, προωθεί τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή μια «σούπα» σπουδών και πτυχίων και διαμορφώνει ένα σύστημα πιστοποίησης όπου αναγκάζει τους εργαζόμενους σε ένα διαρκές κυνήγι δεξιοτήτων και ψευτοκαταρτίσεων εκβιάζοντάς τους με το δίλημμα ανεργία ή προσωρινή, ελαστική, κακοπληρωμένη εργασία.

Ο στόχος είναι η πλήρης εναρμόνιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης στις ανάγκες του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων. Με αφορμή την οικονομική κρίση επιχειρούν την πλήρη αποσύνδεση σπουδών και πτυχίου από το επάγγελμα που αποτελούσε εδώ και καιρό απαίτηση της πλουτοκρατίας, στόχευση της ΕΕ και προγραμματική δέσμευση των Ευρώ-κομμάτων. Δηλαδή η δημοτική αρχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου υλοποιεί, για άλλη μια φορά, την πολιτική δέσμευση των κομμάτων, που τόσα χρόνια εναλλάσσονται στη κεντρική εξουσία ή και τη μοιράζονται. Κατά τα άλλα, τα περί “οι πρακτικές εξάρτησης (από τα κόμματα) ουδόλως βοηθούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση”, και τα περί “ανεξάρτητης” και “υπερκομματικής παράταξης” είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με άξονα την πιστοποίηση πρόσκαιρων γνώσεων και προσόντων, ο Δήμος μας, βάζει πάλι πλάτη, όπως και στην εφαρμογή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, στο  πλήγμα του δικαιώματος, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Από αυτές τις ρυθμίσεις στις δομές εκπαίδευσης και κατάρτισης θα δεχτούν ακόμα πιο ισχυρό πλήγμα οι νέοι και οι εργαζόμενες εφόσον προετοιμάζονται να γίνουν ακόμα πιο φθηνό εργατικό δυναμικό βορά στις ανάγκες και ορέξεις του κεφαλαίου για υψηλότερη κερδοφορία.

Σε αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές οι κυβερνήσεις, δεν είναι μόνες τους, έχουν τους “νεροκουβαλητές” τους. Τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η σκληρή επίθεση που δέχονται σήμερα όλα τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων είναι ενιαία και προέρχεται και υλοποιείται από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Αυτό είναι το κάδρο της κατάστασης που έχουν φέρει τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να πάρουν και την απάντηση που τους πρέπει. Ενιαία, όπως είναι, η επίθεση. Ο μόνος τρόπος διασφάλισης της απάντησης αυτής είναι ισχυρό ΚΚΕ παντού. Σε Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωκοινοβούλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...