Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ιδρύθηκε Σύλλογος Εκπαιδευμένοι Ερασιτέχνες Ευρίπου

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στο νεοσύστατο σύλλογο Εκπαιδευμένοι Ερασιτέχνες Ευρίπου (ΕΚ.ΕΡΑ). Το πρώτο αυτό πενταμελές συμβούλιο που συστάθηκε σε σώμα την ίδια μέρα έχει πρόεδρο την Ελένη Ιωαννίδου, αντιπρόεδρο τον Αχιλλέα Γρύλλο, γραμματέα την Αναστασία Τζαχρήστου, ταμία την Στέλλα Κακαβά, μέλος την Ευαγγελία Πανταζή και αναπληρωματικά μέλη την Ελένη Τσαγανάκη και τον Γιώργο Θεοχάρη.


Νέος σύλλογος; Ναι, γιατί όπως έγινε φανερό από τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν και τις απόψεις που διατυπώθηκαν, έχουμε ως άτομα την ανάγκη να εργαστούμε για τον πολιτισμό μέσα από τη ζωντανή επικοινωνία, καταθέτοντας τον αυτοσεβασμό μας, το δυναμισμό και τη δημιουργικότητά μας στη συλλογική προσπάθεια.

Στόχος του ΕΚ.ΕΡΑ είναι η στήριξη κάθε δημιουργικής έκφρασης και πρωτοβουλιάς και η προώθηση του πολιτισμού μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, την πνευματική και εικαστική δημιουργία, στην πόλη μας αλλά και έξω από τα όριά της.

Ο Σύλλογος κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα, αλλά πολλά από τα μέλη του έχουν εμπειρίες και ανάλογη εκπαίδευση για να στηρίξουν το κέφι και το δυναμισμό και των νέων στο χώρο. Ήδη πολλά μέλη του Συλλόγου ασχολούνται στο θεατρικό τμήμα με την καθοδήγηση του έμπειρου και ακουραστου θεατρικού χευγαριού Νταλαχάνη-Βαλέρη. Οι συναντήσεις των ομάδων γίνονται σε χώρο που παραχωρήθηκε στο σύλλογο από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας και διαμορφώθηκε από τα μέλη του συλλόγου.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση του Εργαστικού Κέντρου και στα μέλη μας  που με πολλή προσωπική εργασία έκαναν την αρχική διαμόρφωση και εργάζονται συνεχώς για την βελτίωση του χώρου. Είναι επιθυμία μας να κοπιάσουμε για να εκφραστούμε, να προσφέρουμε και να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά, τους νέους και τους ενήλικες της πόλης μας. Όλοι έχουμε ανάγκη από υλικά αγαθά που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας, και που λείπουν σήμερα από πολλούς συνανθρώπους μας, ταυτοχρόνως, όμως, η κάθε προσωπικότητα παιδιού νέου ή ενήλικα αναζητά να εκφράσει τον εσωτερικό της κόσμο και να δημιουργήσει. Αλληλένδετες και οι δύο πλευρές για τις οποίες είμαστε εδώ για να αφουγκραστούμε, να προτείνουμε, να αγωνιστούμε και να προχωρήσουμε μπροστά με άτομα, συλλόγους και φορείς που έχουν τους ίδους στόχους.

Θεατρικό Εργαστήρι

Στο Θεατρικό Εργαστήρι του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου, λειτουργούν 2 παιδικά τμήματα, 1 εφηβικό και 5 τμήματα ενηλίκων και πραγματοποιούνται μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού και Ορθοφωνίας.

Τα τμήματα ενηλίκων ετοιμάζουν:
“Έγκλημα και τιμωρία” του Ντοστογιέφσκι
“Το Μεγάλο μας Τσίρκο” του Καμπανέλη
“Η τελετή” του Μάτεση
“Το Λεωφορείο ο Πόθος” του Τένεσυ Ουίλιαμς

Τα παιδικά τμήματα ετοιμάζουν:
“Το Όνειρο του Σκιάχτρου” του Ευγ.Τριβιζά
“Μέσα στο νερό δασκάλα” του Ξανθούλη

Το εφηβικό τμήμα
“Βασιλιάς Ληρ” του Σαίξπηρ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6949542343, 2221055451

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...