Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Αναγνωστάκης: Προβληματική η καθαριότητα των σχολείων

Απάντηση στην αναφορά 1967 με ημερομηνία 09/01/2014, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τη χρηματοδότηση των συμβάσεων έργου για την καθαριότητα των σχολείων.


Σύμφωνα με το Υπουργείο, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι από τις 10/10/2013, υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, που με τη σειρά τους καθίστανται υπεύθυνες για τη σύναψη συμβάσεων με καθαριστές/στριες ή συνεργεία καθαρισμού, που δεν ανήκουν σε μόνιμο προσωπικό των σχολικών μονάδων. Συμπληρωματικά το Υπουργείο αναφέρει ότι από 30/01/2014 το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης θα μπορεί να συνάπτει συμβάσεις σχετικές με το αντικείμενο της καθαριότητας.
Από την απάντηση του Υπουργείου, προκύπτει ότι τουλάχιστον μέχρι τις 30/01/2014 δεν έχει υπογραφεί κάποια σχετική σύμβαση, γεγονός που αναμφίβολα συντελεί στην κακή εικόνα των σχολικών μονάδων και έχει αρνητικές συνέπειες στην υγιεινή των μαθητών.

Δυστυχώς ο σχεδιασμός του Υπουργείου, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, έχει χρονική απόσταση από την καθημερινότητα, με τους μαθητές και δασκάλους τους να είναι τα θύματα αυτής της καθυστέρησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...