Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Χαλκίδα: Προσπάθησαν να ξεφύγουν με κλεμμένο αμάξι

Από Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) υπηκόων Βουλγαρίας (ετεροθαλή αδέλφια), ηλικίας 33 και 37 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της κλοπής, της κλοπής τροχοφόρου και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης. 

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (28-02-2014) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ο 33χρονος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ο έτερος συνεργός του. 


 
Ειδικότερα χθες το βράδυ στη Χαλκίδα, οι δύο δράστες ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εγκαταλείποντας το σημείο του ατυχήματος. 

Αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μόνο ο 33χρονος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους ακινητοποίησε το όχημα, τράπηκε σε φυγή πεζός και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, μετά από καταδίωξη. 

Ο 33χρονος προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, όπου αρχικά δήλωσε στους αστυνομικούς ψευδή τόπο διαμονής, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ήταν ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού και είχε κλαπεί την 27-01-2014 από την ευρύτερη περιοχή του Αιγινίου Πιερίας, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα, είχαν αφαιρεθεί την 27-02-2014, από αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού από περιοχή της Κορινθίας. 

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψαν και τα στοιχεία ταυτότητας του 33χρονου, ενώ σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν συνολικά:
  • σπάθα, με μήκος λάμας (60) εκατοστών,
  • απομίμηση πιστολιού, τύπου ρέπλικα,
  • διάφορα κοσμήματα, όπως τρία (3) γυναικεία ρολόγια, ένα δαχτυλίδι, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, δύο μενταγιόν κ.α.,
  • κρητικό μαχαίρι, με μήκος λάμας (5) εκατοστών,
  • ξύλινη και δερμάτινη κασετίνα, οι οποίες περιείχαν μαχαιροπήρουνα,
  • αθλητική φόρμα, στην εμπρόσθια τσέπη της οποίας υπήρχε ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως,
  • ζευγάρι μάλλινα γάντια,
  • κουτί με γάντια μιας χρήσεως,
  • ηχείο αυτοκινήτου.
Τα ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν, καθόσον δεν δικαιολογήθηκε η κατοχή τους. Ομοίως κατασχέθηκαν και το αυτοκίνητο και οι πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. 

Για τον 33χρονο συνεχίζονται οι αναζητήσεις - έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...