Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αναγνωστάκης: «Θετικά μηνύματα για την πορεία του προγράμματος ¨Εθνικό Ληξιαρχείο».

Απάντηση στην ερώτηση 2943/21-10-2013 έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Αναγνωστάκη, Κυρίτση, Μάρκου και Γιαννακάκη, που είχαν από κοινού καταθέσει την ερώτηση για την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος ¨Εθνικό Ληξιαρχείο¨.


Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς είχαν υποβάλει την  ερώτηση αποσκοπώντας στην εντατικοποίηση των ρυθμών για την υλοποίηση του προγράμματος αλλά και για τη δημοσιοποίηση των εναλλακτικών μέσων που διαθέτει η πολιτεία για καταγραφή, μεταβολή ή ψηφιοποίηση των Ληξιαρχικών πράξεων της χώρας.


Το Υπουργείο ενημερώνει με την  απάντηση του, πως έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για επτά υποέργα, για τα οποία ο χρόνος αποπεράτωσης δεν θα ξεπερνά τους 28 μήνες, από την ημερομηνία υπογραφής των αντίστοιχων συμβάσεων.

Παράλληλα ενημερώνει πως με την  λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Ληξιαρχικών Πράξεων από τις 08-05-2013, ενημερώνεται κάθε πράξη γέννησης, θανάτου, γάμου και συμφώνου συμβίωσης. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται διασταύρωση στοιχείων με φορείς του Δημοσίου, όπως η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων , η ΗΔΙΚΑ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...