Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αναγνωστάκης: Δυσκολίες στη λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Κοινή ερώτηση κατέθεσαν, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης και Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη, με θέμα την αναστολή λειτουργίας εφοριών στα νησιά της χώρας.

Η κατάργηση 14 εφοριών στη νησιωτική  χώρα, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα  προβλήματα από αυτά που επιλύει, καθώς μετά τη λειτουργία των πρώτων δύο Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων, σε Θάσο και Λέρο, παρατηρείται ότι η λειτουργία τους αφορά μόνο συγκεκριμένες συναλλαγές. Η πραγματικότητα αυτή έχει ως αποτέλεσμα, την επικοινωνία των φορολογούμενων με τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ μέσω επιστολών ή ακόμα και την αναγκαστική μετάβασή τους σε αυτές.

Με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις  μεταξύ νησιών, να βαίνουν μειούμενες κατά τους χειμερινούς μήνες και το κόστος μετακίνησης να είναι δυσβάσταχτο για τους πολίτες, το Υπουργείο Οικονομικών ερωτάται, από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, αν σκοπεύει να βελτιώσει τη λειτουργία των Γ.Ε.Φ, για να καλυφθεί μεγαλύτερο εύρος συναλλαγών και να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παράλληλα το Υπουργείο ερωτάται, αν θα θέσει κριτήρια για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων των εφοριών, ώστε να μην πλήττεται κατά αυτόν τον τρόπο ο οικογενειακός ιστός και προγραμματισμός.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...