Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν μέχρι την Εύβοια

Νέα  πρόκληση από τους γείτονες για δεύτερη φορά σε διάστημα επτά ημερών. Δύο τουρκικά πλοία περιέπλευσαν οκτώ ελληνικά νησιά σε μια πολύ σοβαρή πρόκληση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Συγκεκριμένα, η πυραυλάκατος «ZIPKIN» και η φρεγάτα «YILDIRIM» εισήλθαν και παραβίασαν τα εθνικά χωρικά ύδατα κινούμενα ανάμεσα σε Μύκονο, Νάξο, Σύρο, Κέα, Γυάρο, Αμοργό, Εύβοια και Άνδρο.

Σε διάρκεια μόλις επτά ημερών, είναι η δεύτερη φορά που τουρκικά πλοία κάνουν άσκοπη περιπλάνηση στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συμμετέχοντας στην άσκηση με την ονομασία «Θαλασσόλυκος» η οποία διεξάγεται σε χωρικά ύδατα της Ρόδου.

Αντί, όμως, τα τουρκικά πλοία να επιστρέψουν στη θέση τους στα Δαρδανέλια και να κινηθούν  σε ευθεία πορεία επέλεξαν να πλεύσουν για 12 περίπου ώρες ανάμεσα από οκτώ ελληνικά νησιά παραβιάζοντας τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά πλοία, «ZIPKIN» και «YILDIRIM»,  παραβίασαν τα χωρικά ύδατα προερχόμενα από το νότιο-ανατολικό Αιγαίο στις 09:40 και 13:15 αντίστοιχα ανατολικά της Αμοργού . Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...