Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αναγνωστάκης: Αύξηση του ποσοστού προκαταβολής σύνταξης


Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης  της Επιτροπής Οικονομικών για  τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του  Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά Δημοσιονομικές και Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, o βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, αρχικά υποστήριξε την θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό προκαταβολής της σύνταξης από 50% που προβλέπει το Νομοσχέδιο σε 60%. Επιπροσθέτως ζήτησε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση, ώστε στην πρόβλεψη για προκαταβολή του 60% της σύνταξης, να ενταχθεί και μια ειδική κατηγορία πολιτών αυτή των χηρευσάντων συζύγων δημοσίων υπαλλήλων, που δεν έχουν άλλες πηγές εσόδων.

Στη συνέχεια σχολιάζοντας το άρθρο  για τις τιμητικές συντάξεις  καλλιτεχνών, ο βουλευτής ζήτησε να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο που ισχύει και σήμερα ο αριθμός των τιμητικών συντάξεων και παράλληλα να αναπροσαρμοστεί το ύψος του εισοδηματικού κριτηρίου.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική την  πρωτοβουλία του Υπουργείου για  τον χειρισμό τον αδρανών λογαριασμών καθώς θα αποτελέσουν μια νέα σημαντική πηγή εσόδων για την πολιτεία που πασχίζει να βρει νέους πόρους.

Έκλεισε την ομιλία του ζητώντας η ισχύς του νόμου να αρχίσει από 01/01/2013 ώστε να αποφευχθεί το  ενδεχόμενο κατηγοριοποιήσεων και να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνταξιούχοι στο νέο μέτρο της χορήγησης προκαταβολής σύνταξης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...