Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Άρχισε η πεζοδρόμηση της Αβάντων - Έτοιμη πριν από το Πάσχα


Το προσεχές Σάββατο, 8 Μαρτίου το πρωί, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Αβάντων, από την Κ. Βαραντάση έως την Αντωνίου (πίσω από το ιερό της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου) καθώς και της οδού Κ. Βαραντάση (η προ της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου κάθετος της Αβάντων κατά την άνοδό της).

Το έργο θα έχει παραδοθεί προ της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ

Η παρέμβαση αυτή, αποτελεί μέρος του όλου έργου των πεζοδρομήσεων που είχε ενταχθεί με υπουργική απόφαση, ως οριζόντια δράση, στο πρόγραμμα «Θησέας» και είχε συμβασιοποιηθεί από τις 12/06/2009.

Τα υλικά και τα χρώματα των πλακοστρώσεων και η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου στο σύνολό της, έχει θεωρηθεί και εγκριθεί βάσει των οδηγιών της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι εργασίες έπρεπε υποχρεωτικά να πραγματοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα χανόταν το ποσό της δόσης της χρηματοδότησης για την παρέμβαση αυτή, ύψους 137.167,67 ευρώ, το οποίο έχει εγκριθεί από τις 07/02/13 από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τονίζεται ότι για το όλον έργο, ο Δήμος Χαλκιδέων δεν έχει επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ από ίδιους πόρους.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΩΝ

Το όλον έργο περιελάμβανε τις -ήδη αποδοθείσες προς χρήση- πεζοδρομήσεις των οδών Κριεζώτου, Ερμού, Φίλωνος, Παπαδημητρίου, Κάτω Πύλης, Καρύδα καθώς και του τμήματος της Αβάντων, από Κριεζώτου έως Κ. Βαραντάση. Με την παράδοση της Κ. Βαραντάση και του τμήματος της Αβάντων, από Κ. Βαραντάση έως Αντωνίου, ολοκληρώνεται το πρώτο οργανωμένο και εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομήσεων στο κέντρο της Χαλκίδας.

Ταυτόχρονα, έχει ήδη δημοπρατηθεί το έργο «βελτίωσης προσβασιμότητας κέντρου Χαλκίδας», το οποίο περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση του υπολοίπου της οδού Αβάντων καθώς και άλλων μικροτέρων οδών.

Σημειώνεται ότι, το έργο πεζοδρόμησης του τμήματος της Αβάντων, από Κριεζώτου έως Κ. Βαραντάση, δεν έχει ακόμη παραληφθεί από τον Δήμο, μιας και υπολείπονται ορισμένες κατά σημεία βελτιώσεις που επίσης θα γίνουν εκ παραλλήλου στο αμέσως προσεχές διάστημα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...